Tort(prajitura) cu mere si pere

de lilik in Dulciuri, 4 Iul 2013 | 9190 vizualizari

 

Imi plac la nebunie prajiturile cu fructe si de aceea le pregatesc cat pot de des,mai ales ca astfel obtin si o gustare sanatoasa pentru micuta mea.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 mar si 1 para(circa 300-350 gr fructe taiate)
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt moale
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort(prajitura) cu mere si pere:

Curatati marul si para de coaja si cotoare,apoi taiati-le feliute subtiri si amestecati-le cu zeama de lamaie.

Intr-un bol mixati untul cu zaharul si praful de sare pana obtineti o crema,apoi adaugati pe rand ouale,apoi faina si praful de copt cernute,coaja rasa de lamaie si portocala,apoi amestecati bine ca sa obtineti o compozitie omogena.

La compozitia obtinuta adaugati feliutele de mar si para si amestecati usor cu o lingura,apoi puneti totul intr-o tava(20-22 cm) unsa si tapetata cu faina si nivelati.

Dati tava la cuptorul incins la 175° timp de 40-45 de minute,apoi lasati sa se raceasca in cuptorul stins.

Cand este rece scoateti prajitura din tava si il pudrati cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort(prajitura) cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata