Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir

de nadina73 in Dulciuri, 25 Iun 2010 | 4479 vizualizari

 

din curiozitate am incercat si eu acest tort care de face foarte rapid si care la un moment dat era in top 1

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola de vanilie
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 vanilii
  • Caramel:
  • 5 linguri de zahar
  • Decor:
  • -frisca-optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir:

Blatul:

Se cerne faina ,cacaoa si praful de copt, apoi se pune oul, zaharul ,laptele,uleiul si vanilia se amesteca bine

Crema :

Se amesteca bine laptele cu zaharul,apoi se pune cate un ou pe rand si se mixeaza bine iar la final vanilia.

Intr-o cratita se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar. Peste zaharul caramelizat se pune crema iar apoi in mijloc se toarna compozitia de blat

Se da tava(cratita)la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 160 grade

Cand tortul e gata se lasa in tava sa se raceasca bine(chiar pana a adoua zi daca aveti rabdare) apoi printr-o miscare ferma de rastoarna pe un platou ,eu l-am ornat si cu frisca,ramane la atitudinea voatra daca puneti frisca sau nu

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir 38794
retete culinare - Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir 38795
retete culinare - Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir 38796
retete culinare - Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir 38797
retete culinare - Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir 38798
retete culinare - Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir 38799
retete culinare - Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir 38800
retete culinare - Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir 38801
retete culinare - Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir 38802
retete culinare - Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir 38803

COMENTARII (57)

gaby_duceag 1

29.06.2010, 08:30

lia maria 1

29.06.2010, 19:31

onuta 1

01.07.2010, 00:33

delicios intr adevar.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55