Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!

de ianculubita in Torturi, 7 Feb 2014 | 2222 vizualizari

 

Acest tort vi-l dedic voua pentru ca timp de 3 ani m-ati urmarit, m-ati suportat cu multele mele intrebari ca un copil si daca tot se apropie aceste zile a indragostitilor pe romaneste si pe "americaneste", il dedic tuturor de aici si nu numai cu mesajul(in ordinea prioritatilor): "sa iubiti viata, sa va iubiti familia (aproapele), sa-i iubiti pe cei care va merita, sa iubiti tot ce va inconjoara si nu uitati sa iubiti frumos!!!"
LA MULTI ANI!!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 1 cana cu zahar pudra
  • 10 linguri apa fierbinte
  • 8 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 300g faina
  • Crema
  • 250 g crema mascarpone
  • 200 ml iaurt
  • 5 foi de gelatina
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 borcan compot de caise
  • ornamente de martipan
  • arome(coaja de lamaie,portocala,vanilie)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!:

Batem galbenusurile cu zahar adaugand treptat cate o lingura de apa fierbinte,apoi uleiul tot treptat ca la maioneza,incorporam faina amestecata cu praful de copt apoi albusurile batute spuma tare;rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor la foc mic,fara sa deschidem usa,30-40min

Intr-un castron amestecam branza cu zahar,iaurt,arome,iar la sfarsit frisca batuta tare

Scurgem caisele din compot,le punem pe o farfurie,100ml de zeama de compot o punem intr-un bol si hidratam gelatina,o amestecam pe bain-marie sa se dizolve apoi o incorporam in crema de branza;

Blatul copt il decupam cu inelul in forma de inima(nu scoatem inelul)intepam blatul cu o furculita si-l insiropam cu zeama de compot ramasa;deasupra punem cateva linguri de crema,caisele intregi,acoperim cu restul de crema si lasam la frigider pana a doua zi.

Punem pe un platou tortul,scoatem inelul si ornam cu forme de martipan.

 

TIPS-URI

1

eu daca nu am forma de tort inima, am copt blatul intr-o tava normala apoi am decupat cu inelul, de aceea nu am taiat blatul pe orizontala

2

pentru cine are aceasta forma,poate taia blatul si intre foi crema

RETETA IN IMAGINI

Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!-0
Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!-1
Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!-2
Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!-3
Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!-4
Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!-5
Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!-6

COMENTARII (28)

Valclaudia

Valclaudia 1

10.02.2014, 18:50

gand drag si-un brat de flori...

ianculubita

ianculubita 1

11.02.2014, 08:34

Multumesc frumos!!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 01:16

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!