Tortul meu si al mamei

de Rocsi in Torturi, 18 Dec 2010 | 6469 vizualizari

 

Daca joi tot a fost ziua mea si maine este si ziua mamei, azi am facut un tort...este un tort de post (ca mama posteste ),dar cu siguranta gustos(zic cu siguranta ca inca nu l-am degustat)abia maine ...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti simpli
  • 1 litru lapte de soia cu cafea(eu am vrut simplu,dar cum doar cu cafea era l-am luat asa..dar am gustat din el si era delicios)
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 2 linguri si jumatate faina alba
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala
  • 1 mana visine fara samburi
  • 400 ml frisca vegetala
  • colorant rosu
  • ornamente margarete dr.oetker
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura zahar pudra cu gust de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul meu si al mamei:

Se ia o tava rotunda de tort detasabila.

se inveleste in folie alimentara.

intr-o cana punem apa,esenta de vanilie si zaharul pudra cu gust de vanilie si facem siropul.

asezam un rand de biscuti si ii insiropam.

punem 500 ml lapte de soia  pe foc la fiert.

amestecam plicul de budinca cu 2 linguri de zahar si putin din laptele pus la fiert.

amestecam bine si cand fierbe laptele,turnam budinca si o invartim 1 minut pe foc.

portocala o decojim si o desfacem feliute.

o taiem cubulete mici si  turnam peste budinca calda de ciocolata.

incorporam bine si punem budinca peste primul rand de biscuiti,uniform.

asezam al 2 lea rand de biscuiti si ii insiropam.

punem si cealalta jumatate de lapte de soia la fiert.

adaugam faina cu celelalte 2 linguri de zahar ,zaharul vanilat si cateva linguri din lapteele de pe foc.

cand laptele fierbe,punem acel amestecam de faina si invartim pana se ingroasa la fel ca budinca.

o luam de pe foc si incorporam margarina.

visinele le taiem bucatele si le adaugam peste crema.

turnam crema calda peste al 2lea rand de biscuiti.

mai asezam si ultimul rand de biscuiti,il insiropam si il lasam sa se raceasca.

dupa ce se raceste se ia un platou si il rasturnam.

desprindem folia si o aruncam.

batem frisca vegetala pana devine tare.

imbracam tortul in frisca si ornam dupa preferinte...

pofta buna!!!

maine vin si cu feliuta si va invit pe toate sa va servesc!!!va astept!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul meu si al mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

adry88 1

21.05.2011, 16:01

ce superb la multi ani amandurora

alba_zori 1

15.02.2013, 13:44

ia uite ce tortulet am gasit la tine,super bun si pentru mine cu lapte de soia,eu in fiecare zi beau lapte de soia si il folosesc si la dulciuri,cu aroma de cafea e foarte buna,te felicit pentru acest tort,sper sa mai faci asa ceva,e poate cel mai frumos dintre ale tale,te pup

Rocsi 1

15.02.2013, 22:01

Multumesc mult alba Zori..Mai am doua torturi de post tot cu lapte de soia.Ziua mea si a mamei cade in post si incerc mereu sa fac un tortulet de post..Ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, capsuni si piure de castane