Tortul meu Snickers

de GeorgiG in Torturi, 28 Mar 2016 | 3589 vizualizari

 

In sfarsit am ajuns si eu la reteta nr 100.  V-am adus ceva bun rau de tot. O lingurita cred ca are cel putin 100 de calorii.  Intreaga familie iubeste prajitura Snickers , iar tortul Snickers a fost o adevarata "explozie  de placeri gustative".  Eu l-am numit " bomba........ calorica".  

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g faina
  • un praf de copt

Crema:

  • 250 g alune nesarate coapte
  • un pachet unt
  • 10 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida( smantana)
  • fulgi ciocolata pt ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul meu Snickers:

Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de faina si nuci , amestecand usor.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Topim ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida.Asezam folie alimentara in tava in care am copt blatul, punem prima bucata de blat si turnam ciocolata alba calda.Lasam sa se raceasca,apoi introducem la rece pana se intareste.

Pentru crema mixam bine galbenusurile cu 4 linguri de zahar.Maruntim alunele(eu am macinat o parte, o parte le-am lasat bucati mai mari).

Caramelizam 6 linguri de zahar, apoi adaugam treptat untul taiat bucati.Daca se intareste zaharul lasam sa fiarba pana se topeste.Adaugam galbenusurile mixate amestecand energic, apoi adaugam si alunele.Fierbem pana se intaraste crema, amestecam continuu.

Lasam crema sa se raceasca.Jumatate din crema o punem peste stratul de ciocolata alba, apoi punem blatul al doilea si peste el restul de crema.Lasam la rece pana pregatim ciocolata neagra.

Topim ciocolata neagra cu 100 ml frisca lichida,scoatem tortul din forma si turnam ciocolata neagra  peste ultimul strat de crema , lasand sa curga si pe margini.

Ornam cu fulgi de ciocolata.Introducem tortul la rece pentru cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Tortul meu Snickers-0
Tortul meu Snickers-1
Tortul meu Snickers-2
Tortul meu Snickers-3
Tortul meu Snickers-4
Tortul meu Snickers-5
Tortul meu Snickers-6
Tortul meu Snickers-7
Tortul meu Snickers-8
Tortul meu Snickers-9
Tortul meu Snickers-10
Tortul meu Snickers-11
Tortul meu Snickers-12
Tortul meu Snickers-13
Tortul meu Snickers-14
Tortul meu Snickers-15
Tortul meu Snickers-16
Tortul meu Snickers-17
Tortul meu Snickers-18
Tortul meu Snickers-19
Tortul meu Snickers-20

COMENTARII (35)

Aletta

Aletta 1

14.04.2016, 13:35

Criss

Criss 1

14.04.2016, 13:55

Delicios!

GeorgiG

GeorgiG 1

28.07.2016, 12:02

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!