Tortul Prinsens

de mary993 in Torturi, 15 Apr 2014 | 1489 vizualizari

 

Acesta e un tort tipic suedez foarte iubit de ei,simplu si rapid.Marzipanul verde deasupra l/ am cumparat dar se poate face din glucoza si zahar pudra.Se framanta glucoza si zaharul pudra pana se ingroasa.E nevoie de mult zahar pudra pentru a face pasta de zahar de aceea de data asta am ales varianta sa il cumpar.Se poate cumpara pasta de zahar alba si e nevoie de putin colorant natural.Fructele din marzipan deasupra tortului le/am primit ca si suvenir de la niste prietenii care au fost in Italia in Sicilia.S/au potrivit perfect ptr tort!

 

INGREDIENTE

  • Pentru bat
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 lg praf de copt
  • esenta de vanilie
  • putin unt
  • Pentru umputura
  • 500gr gem de zmeura
  • 5dl frisca
  • 4lg zahar ptr frisca
  • O foaie de marzipan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Prinsens:

Se bat albusurile bine cu mixerul apoi se adauga zaharul,praful de copt si esenta de vanilie.Cu o lingura, de jos in sus, se amesteca compozitia impreuna cu cele 5 galbenusuri si faina care se cerne printr-o sita.

Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie pentru copt si se unge cu putin unt.Se pune in cuptor timp de 30/35min la 180gr.Se face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt blatul.

Odata racit blatul,se taie in doua si se umple cu gemul de zmeura.

Se bate frisca cu zaharul care se pune peste tort.Deasupra ei se pune marzipanul.Se lasa la rece 2/3 ore apoi se serveste!

 

RETETA IN IMAGINI

Tortul Prinsens-0
Tortul Prinsens-1

COMENTARII (8)

Danae

Danae 1

16.04.2014, 23:56

Ok, acum a ajuns si in Romania. Chiar daca reteta data de tine e sigur buna vreau totusi sa adaug ca pentru ca sa fie Prinsess trebuie facut cu dulceata de capsuni sau cel putin cu de zmeura. Si umplutura nu e de frisca ci de crema de vanilie (in genul budincii de vanilie). Deci un strat de crema vanilie, un strat de dulceata de capsuni/zmeura si deasupra frisca (neindulcita, suedezii mor daca aud de frisca indulcita). Peste frisca (nu strat prea gros) se pune martzipanul. Se poate face martzipan din migdale dulci curatate de coaja si macinate ca si nuca si amestecate cu zahar pudra si apa pana se face ca un aluat/pasta. Daca e prea moale mai adaugi zahar pudra, iar daca e prea tare mai adaugi apa. Apoi coloreaza cu verde sau roz (mai nou sunt si alte culori acceptate insa verdele e original). Dar presupun ca deja se gaseste si in Romania. Aaa, sa nu uit. Un Prinsess are un trandafir roz in mijloc (de martzipan).

mary993

mary993 1

17.04.2014, 08:32

Poate nu peste tot in Suedia.am sa ma opresc la Patiserie si am sa ma uit facand si poze intrebandu/i cate felulri de torturi prinsenss exista.Reteta o am de la un suedez si fac frisca indulcita vazand ca stau cu ei in casa de 1 an de zile si am facut #fika#impreuna de cel putin 15 ori.Totusi e zmeura gemul eu am gresit in reteta sus.Inca ceva : .Daca cauti pe google gasesti cel putin 20 de poze diferite cu tortul prinsenss si nu e facut doar de vanillie,frisca si marzipan ci de cioccolata,cappuccino sau cafea.Reteta ta nu se mai numeste #marzipan# care ai numit/o mai sus cu migdale sau nuci.

mary993

mary993 1

17.04.2014, 08:45

www.google.se/search?q=princess+torta+recept&es_sm=93&tbm=isch&imgil=kg9-0dF4403f6M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn2.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRb3XloAGhdryd_R7ACSR1owMhShnFXrWsj0Z_yX_b1k6pVLv021A%253B3648%253B2736%253B1mSDWFygOI0wEM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fsemiswede.com%25252F2011%25252F09%25252F21%25252Fprincess-cake-demystified-prinsesstarta%25252F&source=iu&usg=__YEaCCrMG1ZVX5MjeKvU8QdJxDOc%3D&sa=X&ei=RGhPU4OEKILnygP4l4GwAg&ved=0CDgQ9QEwAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=Ym73V7SM6J7IKM%253A%3BmlmmOrGc64BnfM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.zoldstudio.viragcenter.hu%252Frecept%252Fmarcipan2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hotdog.hu%252Fpottyos%252Ffakanal%252Fmarcipan-torta-recept-sutes-nelkul%3B250%3B305

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!