Tortulet cu bezea

de Constelatialeu in Torturi, 30 Noi 2013 | 1604 vizualizari

 

Un cadou dulce pentru o sagetatoare.Nu prea am avut inspiratie,deci nici n-am transpirat mult la el......sper sa-i placa...


PS.Mai dedic acest tort cumnatului mei Adi,Norvegia e cam departe....La multi ani,maine 1 dec !
Padre Victor,deocamdata n-ai voie...
Codana-Andra..La multi ani ! azi e ziua ei
Danei,care il va primi in avans......luni e ziua ei
Si celor care azi sarbatoresc ziua numelui
La multi ani,tuturor !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
  • Bezea
  • 2 albusuri
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita otet din vin alb
  • 1 lingurita amidon
  • Crema
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 100 g margarina rama
  • dulceata de afine
  • pasta de zahar pentru decor
  • glazura duo Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu bezea:

Blat:Albusurile batute spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si se mixeaza bine,apoi faina,cacaoa si praful de copt.Se unge forma de tort ( 18 cm diametru) si se toarna blatul in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.

Bezea: Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul pe rand si se mixeaza energic,dupa ce terminam tot zaharul,adaugam lingurita de amidon si mai mixam cca 5 min,apoi otetul si mixam inca 10 min.Trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Formam o bezea mai mare cat blatul de tort si cateva bezele mici si le dam la cuptor cu focul foarte mic,trebuie sa se usuce.

Crema: Praful de budinca cu zaharul si laptele se pun pe foc la fiert pana se ingroasa.Dam de pe foc si adaugam margarina,omogenizam bine.

Asamblare:

Dupa ce blatul s-a racit,l-am scobit in mijloc,am turnat crema calda.Am oprit cateva linguri de crema pe care le-am amestecat cu blat faramitat.Peste crema am pus mure si deasupra crema amestecata cu blat.Peste am pus dulceata de afine,am asezat bezeaua mare,pe margini am decorat cu pasta de zahar si bezele.Am turnat peste ciocolata topita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tortulet cu bezea 281638
retete culinare - Tortulet cu bezea 281639
retete culinare - Tortulet cu bezea 281640
retete culinare - Tortulet cu bezea 281641
retete culinare - Tortulet cu bezea 281642
retete culinare - Tortulet cu bezea 281643
retete culinare - Tortulet cu bezea 281644
retete culinare - Tortulet cu bezea 281645
retete culinare - Tortulet cu bezea 281646
retete culinare - Tortulet cu bezea 281647
retete culinare - Tortulet cu bezea 281648
retete culinare - Tortulet cu bezea 281649
retete culinare - Tortulet cu bezea 281650
retete culinare - Tortulet cu bezea 281651
retete culinare - Tortulet cu bezea 281652
retete culinare - Tortulet cu bezea 281653
retete culinare - Tortulet cu bezea 281654
retete culinare - Tortulet cu bezea 281655
retete culinare - Tortulet cu bezea 281656
retete culinare - Tortulet cu bezea 281657

COMENTARII (15)

laura_n 1

01.12.2013, 11:25

ai muncit un pic la el

Patricia Iordache 1

04.12.2013, 20:48

Mi-emi place! Bravo, Cleme!

Patricia Iordache 1

04.12.2013, 20:49

Mie-mi place - ca mai sus am scris gresit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D