Tortulet cu bezea

de Constelatialeu in Torturi, 30 Noi 2013 | 4389 vizualizari

 

Un cadou dulce pentru o sagetatoare.Nu prea am avut inspiratie,deci nici n-am transpirat mult la el......sper sa-i placa...


PS.Mai dedic acest tort cumnatului mei Adi,Norvegia e cam departe....La multi ani,maine 1 dec !
Padre Victor,deocamdata n-ai voie...
Codana-Andra..La multi ani ! azi e ziua ei
Danei,care il va primi in avans......luni e ziua ei
Si celor care azi sarbatoresc ziua numelui
La multi ani,tuturor !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
  • Bezea
  • 2 albusuri
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita otet din vin alb
  • 1 lingurita amidon
  • Crema
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 100 g margarina rama
  • dulceata de afine
  • pasta de zahar pentru decor
  • glazura duo Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu bezea:

Blat:Albusurile batute spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare.Se adauga galbenusurile si se mixeaza bine,apoi faina,cacaoa si praful de copt.Se unge forma de tort ( 18 cm diametru) si se toarna blatul in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.

Bezea: Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul pe rand si se mixeaza energic,dupa ce terminam tot zaharul,adaugam lingurita de amidon si mai mixam cca 5 min,apoi otetul si mixam inca 10 min.Trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Formam o bezea mai mare cat blatul de tort si cateva bezele mici si le dam la cuptor cu focul foarte mic,trebuie sa se usuce.

Crema: Praful de budinca cu zaharul si laptele se pun pe foc la fiert pana se ingroasa.Dam de pe foc si adaugam margarina,omogenizam bine.

Asamblare:

Dupa ce blatul s-a racit,l-am scobit in mijloc,am turnat crema calda.Am oprit cateva linguri de crema pe care le-am amestecat cu blat faramitat.Peste crema am pus mure si deasupra crema amestecata cu blat.Peste am pus dulceata de afine,am asezat bezeaua mare,pe margini am decorat cu pasta de zahar si bezele.Am turnat peste ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

01.12.2013, 11:25

ai muncit un pic la el

Patricia Iordache 1

04.12.2013, 20:48

Mi-emi place! Bravo, Cleme!

Patricia Iordache 1

04.12.2013, 20:49

Mie-mi place - ca mai sus am scris gresit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure