Tortulet cu jeleu de zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 23 Noi 2014 | 1074 vizualizari

 

Initial n-a fost cu dedicatie, era doar asa de mancat, fara vreo aniversare speciala si totusi mi l-am dedicat mie, am descoperit ca luni 24 nov e un Sfant Clement, eu il stiam pe ala de pe 23 Ian. Dar nu-i bai am doi sfinti, deci e de Sfantul Clement tortuletul asta....e si cu zmeura, cum imi place...si mai e si ''bulit'' ca la cat sunt de dusa am uitat sa pun faina in blat, e doar cu nuca si a iesit cam santaliu, dar l-am dres eu pana la urma..

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua mici potrivite
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri pline cu faina
  • Crema
  • 1 plic de crema de vanilie Dr.Oetker
  • 200 g smantana 40 % grasime
  • 150 g zahar farin
  • 100 ml lapte
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Jeleu
  • 170 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • Decor
  • grilaj de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu jeleu de zmeura:

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat bine,pana se intaresc,se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi se adauga faina si nuca macinata si se amesteca usor,de jos in sus.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diametrul de 18 cm,se toarna blatul in forma si se da la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Siropul : Apa cu zaharul s epune la fiert,cand a dat i clocot se da de pe foc si se adauga esenta de rom.Se lasa la racit.

Crema : Intr-un castron se pune praful de crema,se adauga zaharul farin,smantana si laptele si se mixeaza bine,pana obtinem o crema tare.Se lasa la rece.

Jeleul : Acesta il pregatim cand sunt toate reci.Peste zmeura punem zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba ,apoi adaugam amidonul si amestecam bine.Lasam deoparte cat taiem blatul si il siropam..

Asamblare: Taiem blatul in trei,asezam prima parte pe o farfurie si o siropam,deasupra punem jumatate din jeleul de zmeura,apoi crema de vanilie,deasupra partea a doua din blat,o siropam,adaugam restul de jeleu,crema de vanilie si deasupra partea a treia din blat,pe care o siropam.Imbracam tortul cu restul de crema si apoi facem un grilaj din ciocolata pe care il punem de jur imprejurul tortului.

 

RETETA IN IMAGINI

Tortulet cu jeleu de zmeura-0
Tortulet cu jeleu de zmeura-1
Tortulet cu jeleu de zmeura-2
Tortulet cu jeleu de zmeura-3
Tortulet cu jeleu de zmeura-4
Tortulet cu jeleu de zmeura-5
Tortulet cu jeleu de zmeura-6
Tortulet cu jeleu de zmeura-7
Tortulet cu jeleu de zmeura-8
Tortulet cu jeleu de zmeura-9
Tortulet cu jeleu de zmeura-10

COMENTARII (24)

claudiaO

claudiaO 1

24.11.2014, 08:22

bun tortuletul!!!si sa fie si un Lamulti ani pt Sf. Clement, nu? sa ne traiestii multi multi ani fericiti!!!

anca_rm

anca_rm 1

25.11.2014, 08:53

geoline

geoline 1

11.01.2015, 18:30

hei cum ai facut grilajul de ciocolata poate ne arati niste pozee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!