Tortulet Eliza

de Corinuta in Torturi, 24 Oct 2010 | 3735 vizualizari

 

Pentru un pui mic si scump care a facut ieri un anisor.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • creioane pentru decor
  • bilute de ciocolata ornament
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet Eliza:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma lipicioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul apoi se adauga incet la albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cu cacaua si se adauga la spuma incorporand usor. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc mediu 30-40 de minute(se face testul cu scobitoarea). Cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua pe orizontala.

Intr-un bol se pun praful de creme ole impreuna cu 300 ml frisca si 100 ml apa rece si se mixeaza pana se intareste crema. In alt bol se bate bine frisca ramasa.

Se insiropeaza blatul, se umple cu crema ole de vanilie si se acopera cu frisca.

Se orneaza dupa preferinte, eu am facut floricele si fluturasi cum m-am priceput.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet Eliza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

kamy 1

25.10.2010, 21:56

LA MULTI ANI!!SANATATE SI NOROC..tortul frumos,elegant si vesel 5f

Corinuta 1

26.10.2010, 16:22

Multumesc frumos de urari!

elena1988 1

08.02.2011, 10:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si nuca