Tortulet Leone

de Constelatialeu in Torturi, 28 Noi 2015 | 1114 vizualizari

 

Leone al meu a zis sa-i fac un tortulet asa cum vrea el, mai putin decorul, ca ala oricum il da deoparte.......si ce nu face mama Leoneasa pentru puiul ei.....

 

INGREDIENTE

  • Blat - forma 18 cm
  • 4 oua mici
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 1 plic crema de vanilie de la Dr. Oetker
  • 150 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 100 g smantana groasa cu 40% grasime
  • Decor
  • ciocolata duo de la Dr. Oetker
  • krant
  • flori de martipan
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet Leone:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam faina cernuta si nuca macinata. Omogenizam bine si apoi incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. tapetam cu hartie de copt forma de tort, turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se taie in trei.

Crema: Mai intai punem ciocolata intr-o craticioara, adaugam smantana si pe baie de abur punem craticioara, pana se topeste ciocolata, avand grija ca smantana sa nu atinga punctul de fierbere. Omogenizam bine si apoi bagam la congelator pentru 20 min. Intr-un castron punem praful din plic, adaugam zaharul pudra, smantana pentru frisca si mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Scoatem  de la congelator ciocolata mixam bine apoi incorporam in crema de vanilie.

Sirop: Apa cu zaharul se fierb, lasam sa dea in cateva clocote, apoi tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in trei parti. Asezam prima parte, o siropam, intindem o parte din crema, apoi foaia a doua siropata, crema si ultima foaie siropata, imbracam tortul cu restul de crema, pe margine punem niste nuca caramelizata maruntita. Topim ciocolata si ornam, apoi adaugam floricele de martipan

 

RETETA IN IMAGINI

Tortulet Leone-0
Tortulet Leone-1
Tortulet Leone-2
Tortulet Leone-3
Tortulet Leone-4
Tortulet Leone-5
Tortulet Leone-6
Tortulet Leone-7
Tortulet Leone-8
Tortulet Leone-9
Tortulet Leone-10
Tortulet Leone-11
Tortulet Leone-12

COMENTARII (23)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

29.11.2015, 15:57

nu refuz o feliuta de tort!

cristinutanicolita

cristinutanicolita 1

02.12.2015, 18:54

Gicuta69

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:30

Minunat!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!