Tortulet Leone

de Constelatialeu in Torturi, 28 Noi 2015 | 3546 vizualizari

 

Leone al meu a zis sa-i fac un tortulet asa cum vrea el, mai putin decorul, ca ala oricum il da deoparte.......si ce nu face mama Leoneasa pentru puiul ei.....

 

INGREDIENTE

  • Blat - forma 18 cm
  • 4 oua mici
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 1 plic crema de vanilie de la Dr. Oetker
  • 150 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 100 g smantana groasa cu 40% grasime
  • Decor
  • ciocolata duo de la Dr. Oetker
  • krant
  • flori de martipan
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet Leone:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam faina cernuta si nuca macinata. Omogenizam bine si apoi incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. tapetam cu hartie de copt forma de tort, turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se taie in trei.

Crema: Mai intai punem ciocolata intr-o craticioara, adaugam smantana si pe baie de abur punem craticioara, pana se topeste ciocolata, avand grija ca smantana sa nu atinga punctul de fierbere. Omogenizam bine si apoi bagam la congelator pentru 20 min. Intr-un castron punem praful din plic, adaugam zaharul pudra, smantana pentru frisca si mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Scoatem  de la congelator ciocolata mixam bine apoi incorporam in crema de vanilie.

Sirop: Apa cu zaharul se fierb, lasam sa dea in cateva clocote, apoi tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in trei parti. Asezam prima parte, o siropam, intindem o parte din crema, apoi foaia a doua siropata, crema si ultima foaie siropata, imbracam tortul cu restul de crema, pe margine punem niste nuca caramelizata maruntita. Topim ciocolata si ornam, apoi adaugam floricele de martipan

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet Leone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort in straturi