Tortulete cu biscuiti si nuca de cocos

de Dea_Dea in Prajituri, 30 Ian 2014 | 1764 vizualizari

 

O bunatate simpla!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 150 gr biscuiti cu cacao
  • 4-5 linguri lapte
  • CREMA:
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca de cocos
  • colorant
  • Pentru ornat folosim ciocolata:
  • 100 gr ciocolata,
  • 50 ml frisca lichida.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete cu biscuiti si nuca de cocos:

Biscuitii se macina si se amesteca cu lapte, apoi luam din compozitie si punem in forme.

Se pune la fiert laptele, grisul, zaharul, pana incepe sa se ingroase. Punem apoi nuca de cocos si mai lasam pe foc 3-4 minute. Crema calda se imparte in doua, o parte ramane alba, iar o parte o coloram. Se poate colora si cu altceva, de exemplu, o lingurita de ness sau nesquick..

Peste biscuiti se pune crema colorata, apoi cea alba si se da la frigider pana se intareste, apoi se orneaza dupa cum se doreste.

 

TIPS-URI

1

In loc de colorant se poate pune ness, nessquick

RETETA IN IMAGINI

Tortulete cu biscuiti si nuca de cocos-0
Tortulete cu biscuiti si nuca de cocos-1
Tortulete cu biscuiti si nuca de cocos-2
Tortulete cu biscuiti si nuca de cocos-3
Tortulete cu biscuiti si nuca de cocos-4
Tortulete cu biscuiti si nuca de cocos-5

COMENTARII (15)

Pushaa 1

31.01.2014, 13:13

delicios!

laura_n 1

31.01.2014, 17:31

prima data cand am vazut pozele, am zis ca e tarta aia in 3 culori )

Rocsi 1

01.02.2014, 19:59

Yamiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04