Tortulete cu crema de branza

de Miha in Torturi, 11 Feb 2015 | 7613 vizualizari

 

Nu puteam sa ma dezic de traditie si sa nu-i aduc Elei, de ziua ei, ceva cu ciocolata. Dupa indelungi cautari am gasit ceva care sa fie... mai multe!! :))))))
La multi ani Ela! Sa ai parte de fericire, sanatate si spor in toate! La dublu! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 300 g crema de branza 
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru gemul de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust si in functie de cat de dulci sunt capsunile)
  • 1 bucatica de cca 3 cm ghimbir proaspat
  • Pentru decor:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • folie cu buline (folosita la ambalaj)
  • In plus:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 zahar vanilat
  • fructe de padure (coacaze rosii si afine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete cu crema de branza:

Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni, pentru ca necesita mai mult timp.

Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand periodic, pana gemul scade si ajunge la consistenta dorita. Testati pe o farfurioara rece cat de gros va fi gemul dupa ce se raceste. Se lasa la racit.

Ghimbirul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, il punem intr-o bucata de tifon si-l scurgem bine de zeama. Zeama o punem peste gem si omogenizam.

Daca nu va deranjeaza firisoarele de ghimbir il puteti pune cu totul.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20-25 de minute. Blatul se scoate pe un gratar (cu tot cu hartia de copt) si se lasa la racit.

Daca optati sa faceti un tort si nu tortulete, coaceti compozitia intr-o tava de 24-26 cm diametru.

Crema:

Crema de branza Almette o punem intr-un castron. Punem zaharul si zaharul vanilat, untul moale la temperatura camerei si mixam totul pana obtinem o crema omogena.

Din blatul racit decupam cerculete de marimea inelului pentru ornat. Punem in inel cate in cerc de blat, ungem cu gem, un strat de crema si acoperim cu un alt cerc de blat.

Pentru efecte vizuale puteti sa ungeti si cel de-al doilea cerc de blat cu gem de capsuni

Pentru decor:

Ciocolata o topim pe baie de aburi cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.

Pe fasia de folie pentru ambalat, taiata dupa dimensiunea tortuletului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula. Punem pentru 1-2 minute la congelator, atat cat sa nu curga, apoi o punem de jur imprejurul tortului. Dam din nou la rece, cat sa se intareasca foarte bine ciocolata, apoi dezlipim cu atentie fasia de ceolofan.

Ornam cu frisca batuta si fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

monik80 1

19.03.2015, 08:49

super bune

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:38

Ok !!! Astept tortul de ziua mea sa vad cu ce-l faci cu peste , cu salata , sau cu ciorba ))

ela 1

14.09.2015, 17:05

le-am vazut intr-un meniu si mi-am amintit de ele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata