Tortulete de strudel cu mere si pere

de alba_zori in Prajituri, 1 Feb 2012 | 4917 vizualizari

 

Imi place tare tare mult strudelul in ultima vreme, l-am facut de vreo trei ori deja si sunt foarte multumita de rezultat, il mananc si la micul dejun, e o minunatie intr-adevar, asa ceva nici la magazin nu gasesti pe nicaieri. Deci reteta trebuie pusa neaparat la vedere, am vazut eu retete fel de fel dar asta e si mai bun, parerea mea bineinteles, dar intr-adevar cand mananci o bucatica mai vrei sa manaci si a doua si a treia si tot asa pana nu mai poti, eu am incercat sa mananc chiar calda, mama da ce buna e! Nu te mai poti opri pana nu iti zice stomacul gata. Deci m-am gandit sa fac tortulete miniportie ca sa nu exageram cu feliile mereu, am pus si la congelator ca sa mai am si alte dati si sa n-o mananc repede, si iata reteta, ma scuz pentru poze ca au iesit c-am inchise la culoare si nu sunt poze de profesionist dar gustul compenseaza tot 100 la%.

 

INGREDIENTE

  • pt foaie trebuiesc: 
  • -125 gr faina, 
  • -10ml ulei de floarea soarelui,
  •  -75 ml apa 
  • un pic de sare si un pic de zahar 
  • puteti cumpara si foi gata din comert congelate
  •  -pt umplutura cea mai buna din lume: 
  • -2 sau 3 mere mari si dulci golden, 
  • -2 pere mari si dulci 
  • -30 gr de stafide inmuiate in apa 
  • -o lingura buna de pinoli 
  • -doua linguri de pistacchi,
  •  -alune,arahide sau nuci de care aveti in casa 
  • -50 gr prune uscate si
  •  -50 gr caise uscate,cate fructe uscate aveti si de care va place mai mult 
  • -35 gr zahar tos 
  • -30 bucati de piscoturi savoiardi mari rupte in bucatele mici si faramitate,sau pandispan daca aveti
  • -25 gr margarina sau unt
  • -100 gr gem sau dulceata de care aveti in casa,eu am pus de gutui odata si a doua oara de caise 
  • -100 ml rom sau lichior de care aveti 
  • -scortisoara 
  • coaja de la o lamaie sau de la o portocala 
  • -puteti pune si ciocolata rasa sau in bucatele alba sau neagra de care vreti si cat vreti.
  • pt unsul studelului lung trebuie si un ou,scortisoara si zahar praf 
  • pt tortulete trebuie doar felii subtiri de mar fiert 3 minute pana se inmoaie si se poate indoi pt floare,scortisoara si zahar praf    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete de strudel cu mere si pere:

Incepem cu umplutura,taiem merele si perele cubulete(lasam felii lungi de mar pt ornat)le punem intr-un bol,impreuna cu toate ingredientele,cel mai bine e sa puneti de toate si ce bun iese o sa va mirati va asigur.bolul il punem in frigider pana facem coca sau pana aranjam tava cu folile.Deci facem o coca din ingredientele de mai sus si o punem la frigider 30 minute pana se raceste bine,in cazul foilor din comert trebuie doar sa se scongeleze si intinse un pic cu lemnul si un pic de faina.pregatim formele de tortulete,taiem foaia in cercuri avand grija,facem niste gaurele cu furculita ca sa nu creasca mult si le coacem in cuptorul incalzit 170 grade 20 minute sau pana vedem ca se fac bine,facem testul cu scobitoarea in caz ca sa vedem daca e copt,pt folile din comert trebuie mai multa grija,apoi le scoatem din cuptor si le umplem cu cateo lingura doua din umplutura aranjand bine suprafata si ornam cu feliile de mar puse in forma de floare pudrat cu scortisoara si zahar praf.

pt un strudel lung cand intindem foaia bine trebuie sa lasam 5 cm de bord uns cu ou ca sa se inchida bine in parti si lateral.punem umplutura in lung si inchidem,ungem bine cu ou,presaram cu scortisoara si zahar pudra(important este ca sa intindem foaia direct pe hartia de cuptor si direct in tava,e mai usor asa si nu te chinui ridicand strudelul asa de lung in maini si pus in tava,deci e de evitat treaba asta,mai bine direct in tava.la cuptor incins 180 grade pt 40 minute aproape,faceti testul cu scobitoarea ca sa vedeti cat de coapta este coca.Pudrati bine cu zahar pudra,si daca vreti sa gustati chiar calda e fenomenala cu ciocolata care aproape curge din ea!!!!pe frigul asta e cea mai buna prajitura calda!!!

TIPS-URI

1

daca cumparati foile din comert ele trebuiesc coapte la 170 grade pentru un timp mai lung ca sa se coaca mai bine si sa nu ramana crud in mijloc,am vazut si retete asa.trebuie un pic de rabdare ca sa se faca toate straturile de foi din inauntru si testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete de strudel cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Teo