Tortulete la pahar

de Miha in Torturi, 14 Ian 2010 | 2954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema de fragi:
  • 30 g ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 50 ml lichior de fragi
  • 1/2 lingurita gelatina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete la pahar:

Sau tort Ioana reloaded. :)))

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt so dam la cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Crema de ciocolata amaruie:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Crema de fragi:

Gelatina o punem la inmuiat in apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu  frisca. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvare. Dam la frigider si cand este complet rece mixam pana incepe sa se intareasca.La sfarsit incorporam si lichiorul de fragi.

Cu gura unui pahar decupam cerculete din blatul copt si racit.

Se aseaza un blat pe fundul unui pahar, apoi un strat de crema, se acopera cu blat si iarasi crema. Se repeta operatiunea pana la umplerea paharului.

Se orneaza cu frisca si se da la frigider pentru cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tortulete la pahar 13770
retete culinare - Tortulete la pahar 13771
retete culinare - Tortulete la pahar 13782

COMENTARII (19)

Irina 1

19.01.2010, 18:53

Foarte bine arata!

Miha 1

19.01.2010, 23:01

Multumesc Irina!

Pasiune pentru bucatarie 1

02.02.2010, 16:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S