Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela

de Bucataras in Torturi, 29 Apr 2009 | 2944 vizualizari

 

“Numele meu este Mirela.As vrea sa particip si eu la concurs cu urmatorul tortulet :)…este o combinatie, inventata de mine, asa ca numele il las exact cum i-am zis pe blog-ul meu, adica ”, a scris in email Mirela. Acum, Bucatarasii ce sa zica? Bun venit extraterestrule! :)). Am mai avut pina acum retete de tort Castel, Formula 1, Poseta si pantofior, Trenulet, Masinuta, dar Tort Extraterestru n-am mai avut :)))

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • - 5 oua
  • - 5 linguri de zahar
  • - 5 linguri de faina
  • CREMA 1:
  • - 1 plic de Ole de vanilie
  • - 200 ml lapte
  • - 240 ml frisca lichida
  • CREMA 2:
  • - ciocolata 200g
  • 200ml frisca lichida
  • SIROP:
  • - 300 ml apa
  • - 150 g zahar
  • - 2 lamai zeama si coaja
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste. Se adauga incet si pe rand galbenusurile si apoi faina. Se pune intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si se da la cuptor la 350 F sau 175 C cca 30 minute.

Crema 1: mixam ingredientele si la Crema 2 la fel, obtinem o crema de vanilie si una de ciocolata ganache.

Apoi facem siropul: punem apa intr-o oala pe foc si adaugam zaharul, lasam sa se topeasca apoi adaugam zeama si coaja de lamaie, lasam 4-5 minute sa fiarba si luam de pe foc pentru a se raci.


Scoatem blatul si dupa ce s-a racit il taiem in trei. Punem prima parte, o insiropam, punem Crema 1 si presaram peste fructe taiate marunt. Eu am avut capsuni, kiwi si ananas (de la conserva), apoi punem a doua parte din blat, insiropam si punem Crema 2, peste ultimul rand de blat, insiropam si apoi ornam fiecare dupa gust. Eu am taiat forma de robotel si am ornat cu crema de zahar.

 

COMENTARII (2)

mamaieelena 1

04.01.2012, 16:05

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11