Torturi inima tiramisu

de cristina1985 in Torturi, 20 Feb 2015 | 1575 vizualizari

 

Reteta de blat, am luat-o de la "susu" si se numeste "Prajitura cu ciocolata in 10 minute".Doar ca eu am facut blatul intr-o tava mare ,deci nu a iesit asa de inalt.Restul a fost idea mea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 210 g faina
  • 40 g cacao
  • 120 g zahar ( in reteta originala era 200 g)
  • 1 plic praf de copt
  • 80 ml ulei
  • un praf sare
  • 300 ml apa minerala
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • 1/2 bol nuca macinata
  • Crema:
  • lapte
  • 2 cutii tiramisu Dr. Oetker
  • Ornat:
  • Inka
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torturi inima tiramisu:

,Blat:Nuca macinata se amesteca cu ingredientele uscate. Adaugati apa, esentele, uleiul, si amestecati cu telul dupa fiecare.Se pune aluatul intr-o tava mare de cuptor sau o tava de 30/34 cm.Se tine la cuptor 40 minute ,la foc  mic.

Crema: Peste praful tiramisu se toarna lapte rece treptat.Se pune cat scrie pe fiecare cutie (vreo 400 ml la doua cutii,sau mai putin lapte pentru o crema mai tare).Se tine la frigider cateva ore.

Se decupeaza 4 inimi din blat, cu ajutorul unor forme ( sau puteti decupa din hartie de copt o inima, apoi taiati din blat).

Se fac atunci cand se mananca pentru ca Inka se umezeste in crema.

Se pune crema pe fiecare inima si se pudreaza cu Inka.Resturile de aluat se pun in doua boluri, se toarna crema peste si se pudreaza cu Inka.

 

RETETA IN IMAGINI

Torturi inima tiramisu-0
Torturi inima tiramisu-1
Torturi inima tiramisu-2
Torturi inima tiramisu-3
Torturi inima tiramisu-4
Torturi inima tiramisu-5
Torturi inima tiramisu-6
Torturi inima tiramisu-7
Torturi inima tiramisu-8
Torturi inima tiramisu-9
Torturi inima tiramisu-10
Torturi inima tiramisu-11

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

21.02.2015, 12:58

mihaelar63 1

21.02.2015, 15:42

Ce bun !!!!

Rocsi 1

21.02.2015, 22:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41