Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

de simona72 in Torturi, 15 Aug 2013 | 3064 vizualizari

 

Un tort simplu, racoros de vara, inspirat de la talentata si frumoasa noastra Timeea. Familia si musafirii l-au apreciat,mancat si trebuie neaparat repetat...Multumesc Timi>:D<

 

INGREDIENTE

  • 2 pachetele mici de piscoturi
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 ml iaurt grecesc
  • 100 gr mascarpon
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic gelatina

pt crema de lamaie:

  • 1 plic crema de lamaie Dr Oetker
  • 250 ml lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • pt insiropat piscoturile
  • 1 cescuta sirop de afine
  • 1 cescuta apa

pt umplut si decor:

  • 500 gr mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tot cu crema de lamaie, frisca si mure:

Pregatim o forma de chec in care am pus folie alimentara in asa fel incat sa treaca si peste marginile fomei de chec. Siropul de afine il amestecam cu apa si trecem piscoturile prin sirop. Crema de lamaie o mixam bine cu laptele rece si zaharul pudra conform instructiunilor de pe ambalaj. Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa, o incalzim usor deasupra flacarii de la aragaz, amestecam pana se dizolva. Jumatate din gelatina punem in crema de lamaie, iar cealalta punem in crema de frisca. 

Pt crema de frisca: mixam bine smantana pt frisca cu zaharul, adaugam treptat iaurtul si mascarponele, iar la urma adaugam si gelatina si dam la frigider. 

Pt asamblare:punem un strat de piscoturi pe fundul formei de chec, jumatate din crema de lamaie, peste punem mure, inca un strat de piscoturi insiropate, restul de crema de lamaie si deasupra mure. Acoperim cu marginile foliei alimentare si dam la congelator pt 10-15 mninute. Desfacem folia, rasturnam tortuletul pe un platou, il imbracam in frisca, si-l decoram cu mure.Il dam la frigider pt 2-3 ore inainte de a fi servit. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

atentie la frisca cu gelatina pe care o aveti in frigider, eu am tinut-o prea mult si s-a inghegat prea tare, iar atunci cand am pus-o pe tort nu a mai avut acel aspect frumos, iti dadea impresia ca este branzita, dar ea era doar prea intarita

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251955
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251956
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251957
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251958
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251959
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251960
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251961
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251962
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251963
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251964
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251965
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251966
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251967
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251968
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251969
retete culinare - Tot cu crema de lamaie, frisca si mure 251970

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:58

simona72 1

20.08.2013, 13:23

Motan

mena29 1

20.08.2013, 13:25

O bunatate ai facut tu aici! Simo,nu stiu cum dar eu am avut impresia ca si tu vei ajunge la Satic.Cred ca am inteles eu ceva gresit pe undeva.Imi doream mult sa ne cunoastem dar cu siguranta o sa vina si ziua aceea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L