Traistute cu urda si marar

de brie in Aperitive / Garnituri, 3 Dec 2009 | 4143 vizualizari

 

Am vazut demult reteta la tv cu umplutura de carne, dar cum nu ma dau in vant dupa carne am incercat cu ciuperci, si apoi in varianta cu urda si sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 250 ml sifon/apa minerala
  • 2 oua
  • sare
  • 1-2  linguri ulei (de preferat de masline)
  • aprox. 250 g faina
  • 500 g urda
  • o legatura marar
  • 15-20 frunze ceapa verde
   
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Traistute cu urda si marar:

Se prepara din lapte,apa minerala,oua,un praf de sare si faina un aluat de clatite. Se incalzeste o tigaie si se trece la coacerea clatitelor. Spre sfarsit cand mai erau 3-4 clatite de copt am taiat 4-5 frunze de ceapa verde si cateva firisoare de marar si le-am daugat in compozitie si am copt ultimele clatite mai colorate :P.

Dupa ce terminam de copt clatitele se dau deoparte sa se racoreasca cateva minute.

Se taie marunt mararul si se adauga impreuna cu 1-2 linguri ulei peste urda, se amesteca pentru incoporare ingredientele, eventual se mai adauga un praf de sare.

Se trece la umplerea clatitelor cu urda si apoi se lega cu frunze de ceapa verde, o parte din clatite le-am rulat traditional dupa cum se vede in poze.

Va urez pofta buna!

 

 

COMENTARII (18)

brie 1

14.12.2009, 08:27

esti o draguta gaby , mersi

Bya Ralu 1

06.02.2012, 21:39

gustos....yamy vreau si eu

diaconta 1

06.02.2012, 21:50

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29