Trandafir cu mac

de dobrezaira in Prajituri, 30 Oct 2012 | 5110 vizualizari

 

Pentru ca sotul meu avea pofta de cozonac, iar eu aveam mult mac in camara, am hotarat sa fac un cozonac cu umplutura de mac, iar ca sa fie mai deosebit l-am copt intr-o forma rotunda si a rezultat un cozonac floare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de cozonac:
  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 150 gr. mac
  • 100 gr. zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 albus ou
  • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu mac:

Aluatul l-am facut la masina de paine astfel: am topit untul, am adaugat laptele si zaharul si am tinut pe foc pana a ajuns la temperatura suportabila pe mana.

Ouale se bat cu sarea, iar peste ele adaugam laptele cald, coaja de lamaie si vanilia.

Punem in masina astfel: intai lichidul, apoi faina, iar peste ea faramitam drojdia.

Programam masina pentru framantare si dospire, in cazul meu la programul 11(a durat 90 min.)

Intre timp pregatim umplutura. Fierbem laptele cu zaharul si macul de preferat dat prin rasnita. Cand s-a racit incorporam albusul batut spuma si un zahar vanilat.

Cand a terminat programul, scoatem aluatul si il intindem pe blatul de lucru uns cu putin ulei. Repartizam uniform umplutura de mac si rulam. Ruloul il imparim in 5 si taiem, vor rezulta 5 mini rulouri pe care le asezam in picioare in forma unsa cu unt . Ungem cu ou batut si coacem la foc potrivit cam 50 minute.

 

TIPS-URI

1

cine nu prefera macul, e delicios cu nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu migdale