Trandafir cu mere

de ianculubita in Dulciuri, 5 Feb 2016 | 2861 vizualizari

 

Pentru azi va invit la un alt trandafir dar ceva mai simplu si usor de pregatit.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 3-4 mere mari si cu coaja rosie
  • 2 linguri gem de caise
  • 2 linguri pudra de scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • 1 lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu mere:

Merele spalate,se scoate casuta cu seminte cu ajutorul cutitului special,se taie in jumatati apoi se feliaza subtire dupa care se pun intr-un bol cu apa cat sa le cuprinda,zeama de lamaie si lingura de zahar si se lasa 1min la cuptorul cu microunde;se scot feliile usor sa nu se rupa pe o farfurie si se stropesc cu esenta de vanilie.

Aluatul dezghetat,foaia intinsa(nu cu sucitorul,se lasa asa cum este),pe latimea foiii se taie alte foi de 10cm,pe mijloc se unge cu gem,in partea de sus se dispun felii de mere in forma de evantai,avand grija ca sa ramana peste aluat putin din felia de mar,se pudreaza cu praf de scortisoara apoi partea libera de aluat,se aduce peste mere,se preseaza putin si de la un capat,se ruleaza;acest rulou se pune in forma de briosa tava sau separat si se lasa la cuptor 15-20min;dupa ce se racesc se scot pe un platou se pudreaza cu zahar si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Popsicles - Inghetata pe bat