Trandafir cu mere

de ianculubita in Dulciuri, 5 Feb 2016 | 765 vizualizari

 

Pentru azi va invit la un alt trandafir dar ceva mai simplu si usor de pregatit.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 3-4 mere mari si cu coaja rosie
  • 2 linguri gem de caise
  • 2 linguri pudra de scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • 1 lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu mere:

Merele spalate,se scoate casuta cu seminte cu ajutorul cutitului special,se taie in jumatati apoi se feliaza subtire dupa care se pun intr-un bol cu apa cat sa le cuprinda,zeama de lamaie si lingura de zahar si se lasa 1min la cuptorul cu microunde;se scot feliile usor sa nu se rupa pe o farfurie si se stropesc cu esenta de vanilie.

Aluatul dezghetat,foaia intinsa(nu cu sucitorul,se lasa asa cum este),pe latimea foiii se taie alte foi de 10cm,pe mijloc se unge cu gem,in partea de sus se dispun felii de mere in forma de evantai,avand grija ca sa ramana peste aluat putin din felia de mar,se pudreaza cu praf de scortisoara apoi partea libera de aluat,se aduce peste mere,se preseaza putin si de la un capat,se ruleaza;acest rulou se pune in forma de briosa tava sau separat si se lasa la cuptor 15-20min;dupa ce se racesc se scot pe un platou se pudreaza cu zahar si se servesc.

 

RETETA IN IMAGINI

Trandafir cu mere-0
Trandafir cu mere-1
Trandafir cu mere-2
Trandafir cu mere-3
Trandafir cu mere-4
Trandafir cu mere-5
Trandafir cu mere-6

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

06.02.2016, 08:51

buni

ianculubita

ianculubita 1

06.02.2016, 10:00

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

07.02.2016, 08:47

sunt minunati

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!