Trandafirasi cu mere

de mimmi in Dulciuri, 7 Noi 2011 | 2885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  •  lapte cat cuprinde
  • aroma de portocala
  • 150 g zahar  
  • 2 mere
  • zahar
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafirasi cu mere:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar, 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa la dospit . Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua, pe margine adaugam ouale, zaharul, aroma de portocala, uleiul, un praf de sare. Framantam, adaugand lapte cat cuprinde. Lasam aluatul la dospit cca 1 ora.  

Merele le taiem felii subtiri cu ajutorul unui curatator de legume. Intindem aluatul,presaram zahar si scortisoara si si il taiem fasii de 2 cm grosime. Asezam feliile de mere pe fasii si le rulam. Ii punem intr-o tava cu forme de muffins sau o tava pe hartie de copt, le dam la cuptor pentru 40 de minute.

Cat sunt inca calduti ii presaram cu zahar pudra.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Trandafirasi cu mere 132734
retete culinare - Trandafirasi cu mere 132735
retete culinare - Trandafirasi cu mere 132736
retete culinare - Trandafirasi cu mere 132737

COMENTARII (18)

gaby_duceag 1

08.11.2011, 20:04

de la ce vine "mimmi"?
nu esti si tu Mihaela?
Si daca dsa si daca nu .La multi ani!

mimmi 1

09.11.2011, 15:53

Multumesc fetelor !!!
Gabyta nu sunt Mihaela ci Anamaria

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 09:09

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21