Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Aug 2015 | 5423 vizualizari

 

un delicios desert de post... Cu dedicatie pentru Padre, ca-i tare scump la vedere... :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata
  • cca 350 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 5 linguri ulei de masline
  • faina alba proaspat cernuta, cca 750 gr.
  • 1 borcan mare dulceata de gutui
  • 3-4 linguri gris
  • 4 linguri seminte de canepa
  • 3 linguri zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa:

Drojdia se zdrobeste intre degete si se pune intr-un castron incapator.

Adaugam sarea si 1 lingura de zahar, amestecam sa devina drojdia lichida.

Punem apa calduta, apoi faina pe rand, amestecam sa obtinem un aluat elastic.

La final incorporam si uleiul, apoi acoperim vasul si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 185 grade.

Intinem aluatul pe masa de lucru infainata in foaie de grosimea unui deget.

Taiem foaia in doua, pe orizontala.

Peste aluat presaram un strat fin de gris, apoi ungem intreaga suprafata a celor doua foi cu dulceata de gutui, presaram din nou un strat fin de gris peste dulceata, apoi rulam strans aluatul.

Tapetam tavile cu hartie de copt.

Taiem sulurile de aluat in felii de 1,5 cm si le asezam in tava tapetata, lasand distanta intre ele.

Presaram seminte de canepa si zahar brun, apoi dam tavile la cuptor pentru 40 minute la temperatura de 170 grade.

Lasam sa se rumeneasca, apoi le scoatem din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu spanac (de post)