Trandafiri din aluat foietaj si mere

de Bucataras Medi in Dulciuri, 25 Oct 2015 | 4144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat foietaj
  • 3 mere
  • 3 linguri miere
  • 1/2 lamaie
  • nuca
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • faina pentru infainat masa si tapetat tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din aluat foietaj si mere:

Spalam merele si le taiem in doua.
Indepartam cotorul si semintele.
Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi stoarcem  zeama de la lamaie si dam vasul cu mere pentru 3 min la cuptorul cu microunde la putere maxima.Acest lucru impiedica oxidarea merelor si le inmoaie astfel incat sa se poata lucra usor cu ele.Scurgem merele folosind o sita.Pe masa infainata asezam foaia de aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului intr-o forma dreptunghiulara.Taiem foaia in fasii de circa 3,5cm latime.Ungem fiecare fasie cu miere si presaram nuca.Asezam feliutele de mar pe marginea foii de aluat, usor suprapuse.Rulam dintr-un capat in celalalt capat al aluatului.Procedam asa cu fiecare fasie de aluat in parte.Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.Asezam trandafirasii in tava si dam la cuptorul preincalzit.Coacem la 180 grade circa 20-30min.Se scoate din cuptor tava, se lasa sa se racoreasca si apoi se pudreaza trandafirii cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din aluat foietaj si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ksenya 1

26.10.2015, 08:58

anca_rm 1

26.10.2015, 09:02

ce frumosi sunt

miki_a 1

26.10.2015, 13:11

Cat de frumosi ti-au iesit!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini fantezii cu marmelada