Trandafiri din foietaj cu mere

de nadina73 in Dulciuri, 18 Ian 2011 | 7898 vizualizari

 

Fara cuvinte..............buni de tot

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foetaj congelat 400 g
  • 3 mere
  • 1 lamaie
  • 8 linguri zahar
  • zahar pudra-decor
  • 3 lingurite scortisoara macinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din foietaj cu mere:

Aluatul se decongeleaza dar nu de tot (daca se decongeleaza de tot se lucreaza greu cu foietajul)

Merele se curata de coaja (nu obligatoriu, eu le-am curatat pt pitici) se faie feliute subtiri si se pun in apa, cat sa le acopere, se pun 2 linguri de zahar si sucul de la 1 lamaie. Se lasa pe foc 5 minute , sa nu fiarba mult , merele se vor zdrobi. Se scot pe un platou si se lasa la racit. Se tamponeaza cu servetel uscat.

Se desface foaia decongelata , se presara 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara. Se taie in fasii de 2-3 cm latime, iar lungime cat e foaia sau depinde .

Se aseaza feliute de mere pe fasia de foietaj si se ruleaza, se aduna putin partea de jos pentru a da forma de trandafir.

Se pun in tava cu hartie de copt si se coc.

Se pudreaza cu zahar pudra cand sant scose din cuptor

Sursa de inspiratie

TIPS-URI

1

merele lasate cu coaja rosie arata mult mai bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Pasiune pentru bucatarie 1

20.01.2011, 18:47

imi place mult decorul si trandafirasii sunt foarte buni

gaby_gabytza 1

06.09.2011, 15:57

ce frumosi sunt zc k is reali

Valclaudia 1

26.01.2014, 22:12

ce farfurie frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, visine si crema de zahar ars