Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Fara cuvinte..............buni de tot
Aluatul se decongeleaza dar nu de tot (daca se decongeleaza de tot se lucreaza greu cu foietajul)
Merele se curata de coaja (nu obligatoriu, eu le-am curatat pt pitici) se faie feliute subtiri si se pun in apa, cat sa le acopere, se pun 2 linguri de zahar si sucul de la 1 lamaie. Se lasa pe foc 5 minute , sa nu fiarba mult , merele se vor zdrobi. Se scot pe un platou si se lasa la racit. Se tamponeaza cu servetel uscat.
Se desface foaia decongelata , se presara 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara. Se taie in fasii de 2-3 cm latime, iar lungime cat e foaia sau depinde .
Se aseaza feliute de mere pe fasia de foietaj si se ruleaza, se aduna putin partea de jos pentru a da forma de trandafir.
Se pun in tava cu hartie de copt si se coc.
Se pudreaza cu zahar pudra cand sant scose din cuptor
1
merele lasate cu coaja rosie arata mult mai bine
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult