Trandafiri din pasta de lapte praf

de Mitinita in Torturi, 12 Ian 2011 | 9675 vizualizari

 

Sa nu credeti ca nu ma pricep chiar deloc la deserturi si torturi. Fac la zile importante...Aviz amatorilor:trandafirii sunt expirati,i-am facut acum un an. N-am vrut sa va imbolnavesc. Fac deja un tort pentru maine,dar fara trandafiri.
Nu pot sa va dau cantitatile exacte,depinde cat vreti sa faceti,ce fel de lapte praf folositi.Pasta sa fie ca o plastelina.

 

INGREDIENTE

  • lapte praf
  • apa
  • zahar
  • coloranti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din pasta de lapte praf:

Din apa si zahar se face un sirop ca mierea.Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat,dar probabil se poate folosi si miere,daca aveti atata la dispozitie. Probabil e mai bine sa se inceapa cu o cantitate mica pentru a incerca.

Dupa ce se raceste siropul se adauga laptele praf,cernut,putin cate putin. Putin sirop si cate putin lapte praf  pana se obtine o pasta de consistenta si elasticitatea plastelinei. Se framanta pana nu se mai lipeste.Daca e prea tare se mai adauga sirop.Daca e prea moale se adauga lapte praf. Acum se pot adauga colorantii. Daca faceti mai mult,despartiti "plastelina" si colorati  fiecare bucatica in parte.

De aici,chiar e joaca cu plastelina. Se face un con mic si se pune pe varful la o scobitoare.Acesta va fi bulbul. Se iau bucatele mici si se fac bilute care vor fi turtite in petale.Se pot face ori intre doua folii de plastic ori cu varful linguritei.Se lasa putin sa se usuce. Se ataseaza petala pe bulb si se ciupeste putin "varful" pentru un efect mai spectaculos. In partea opusa se lipeste cealalta petala. In partea unde se unesc cele doua petale,se ataseaza a treia.Si tot asa pana se lipesc toate petalele. Din acelasi aluat se pot face si frunze. Tortul meu nu a fost prea reusit,deja se vedea ca se crapa crema,dar mi-a placut sa fac trandafirii!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din pasta de lapte praf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Simymy 1

12.03.2011, 12:14

cat se pune din fiecare?????

deyutzky 1

12.03.2011, 12:18

frumosi

Mitinita 1

12.03.2011, 15:54

simmy,e greu de scris cantitatile exacte,inca n-am gasit pe nimeni care sa reuseasca...e mai greu de nimerit consinstenta siropului,daca folosesti miere ai scapat...si sa fie ca plastelina.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu reţetă originală