Trenulet

de bucatarimcudiana in Prajituri, 13 Noi 2012 | 1570 vizualizari

 

Ceva dulce, rapid de executat si de bucurat copii

 

INGREDIENTE

  • PT.FOAIE
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • PT.CREMA
  • 1 plic crema pentru prajituri
  • 250 ml. lapte rece
  • 4 linguri zahar pudra
  • PT.DECOR
  • zahar pudra
  • biscuiti rotunzi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trenulet:

Pentru foaie, am separat ouale, am batut albusul spuma cu zaharul, galbenusul l-am amestecat cu uleiul, am combinat cele doua compozitii la care am adaugat faina. Aluatul l-am intins pe o foaie pergament si am copt la foc potrivit. Cand am scos foaia din cuptor am pus-o pe un servet de bucatarie usor umed, am pudrat suprafata foii cu putina faina si am rulat-o.

Pana s-a racit foaia am facut crema de la plic (nu sunt mandra ca am folosit acest tip de crema, dar trebuia sa o fac rapid) conform instructiunilor de pe pachet. Crema am intins-o pe foaie am rulat si am dat la frigider. Dupa ce s-a intarit putin crema am portionat rulada, asa cum se vede in poza si am asamblat trenuletul.

 

RETETA IN IMAGINI

Trenulet-0
Trenulet-1

COMENTARII (40)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

21.11.2012, 08:40

gaby, cred ca este mixt, in functie de necesitati

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:44

macar bagaju sa mil care

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

21.11.2012, 17:08

gaby, cred ca rezolvam cumva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!