Trifle cu capsune

de simona72 in Dulciuri, 26 Mai 2016 | 3643 vizualizari

 

Nimic mai simplu si mai savuros decat un desert la pahar. Pe langa aspectul placut, se face si foarte simplu, se poate face un blat sau nu, un pandișpan simplu, piscoturi, biscuiti, fursecuri…Se alterneaza in straturi, cu fructe, crema de frisca si cel mai important felii de fructe asezate frumos pe peretii paharului. 

 

INGREDIENTE

400 gr capsune proaspete

  • Cateva frunze de lamaita
  • 1 lingurita zahar brut
  • Fursecuri sau piscoturi(eu am folosit limbi de pisica)
  • Pentru blat:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri migdale macinate fin sau faina de migdale
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml zeama de portocala sau lamaie
  • 2 linguri ulei
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 gr iaurt gras grecesc(sau 200 gr mascarpone sau branza de vaci)
  • 2-3 linguri miere cu aroma de cuisoare (un produs homemade de la Laura)
  • 2 linguri zahar brut(optional, daca doriti mai dulce desertul)
  • In plus: sucul de la 1-2 portocale
  • Pentru decor: frunze de lamaita, ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trifle cu capsune:

Spalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii. Pe restul, aproximativ jumatate, le taiem cubulete, le punem intr-un castron, adaugam 1 lingurita zahar brut si cateva frunze de lamaita taiata marunt. Le amestecam usor cu lingura. Le lasam deoparte pana in momentul asamblarii desertului.

Pentru blat: mixam albusurile cu un praf de sare pentru 2-3 minute. Adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea ferma. Adaugam migdalele macinate si mixam la viteza mica pana la incorporare, sau folosim un tel tip para. Praful de copt il dizolvam in zeama de lamaie sau portocala, apoi o adaugam la bezea. Amestecam usor, adaugam faina, amestecam usor cu telul, iar la final uleiul. Punem compozitia de blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 150 grade pentru 25 minute. Lasam sa se raceasca, indepartam hartia de copt, apoi luam paharul in care urmeaza sa montam desertul drept sablon si decupam 2 cercuri. Restul de blat il vom folosii la straturile din interior…

Pentru crema: mixam frisca cu mierea si zaharul pana obtinem consitenta dorita. Adaugam iaurtul si mixam pana la incorporare.

Pentru asamblare: punem pe fundul paharului primul cerc decupat din blat. Insiropam usor cu putin suc proaspat de portocala. Peste blat punem o treime din capsunile taiate cubulete. Pe marginea paharului punem felii de capsune si piscoturi sau fursecuri(eu am folosit limbi de pisica) usor insiropate in sucul de portocala. Peste capsune punem crema, apoi bucati din resturile de blat, insiropam, cubulete de capsune, crema…alternam in straturi pana la marginea paharului, dar sa nu uitam sa imbracam perertii cu felii de capsune. La final, deasupra punem al doilea cerc decupat de blat, insiropam si adaugam cubulete de capsune. Decoram cu frunzulite de lamaita si ciocolata topita. Se da la frigider desertul pentru 1 ora. Se serveste cu mare pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trifle cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

simona72 1

26.05.2016, 20:25

Multumesc dragelor!

Andra_Constantinescu 1

26.05.2016, 20:31

Ce-mi place cum arată!

Bunica 1

26.05.2016, 20:40

Frumoasă prezentare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici