Trifle cu capsune

de simona72 in Dulciuri, 26 Mai 2016 | 684 vizualizari

 

Nimic mai simplu si mai savuros decat un desert la pahar. Pe langa aspectul placut, se face si foarte simplu, se poate face un blat sau nu, un pandișpan simplu, piscoturi, biscuiti, fursecuri…Se alterneaza in straturi, cu fructe, crema de frisca si cel mai important felii de fructe asezate frumos pe peretii paharului. 

 

INGREDIENTE

400 gr capsune proaspete

  • Cateva frunze de lamaita
  • 1 lingurita zahar brut
  • Fursecuri sau piscoturi(eu am folosit limbi de pisica)
  • Pentru blat:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri migdale macinate fin sau faina de migdale
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml zeama de portocala sau lamaie
  • 2 linguri ulei
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 gr iaurt gras grecesc(sau 200 gr mascarpone sau branza de vaci)
  • 2-3 linguri miere cu aroma de cuisoare (un produs homemade de la Laura)
  • 2 linguri zahar brut(optional, daca doriti mai dulce desertul)
  • In plus: sucul de la 1-2 portocale
  • Pentru decor: frunze de lamaita, ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trifle cu capsune:

Spalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii. Pe restul, aproximativ jumatate, le taiem cubulete, le punem intr-un castron, adaugam 1 lingurita zahar brut si cateva frunze de lamaita taiata marunt. Le amestecam usor cu lingura. Le lasam deoparte pana in momentul asamblarii desertului.

Pentru blat: mixam albusurile cu un praf de sare pentru 2-3 minute. Adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea ferma. Adaugam migdalele macinate si mixam la viteza mica pana la incorporare, sau folosim un tel tip para. Praful de copt il dizolvam in zeama de lamaie sau portocala, apoi o adaugam la bezea. Amestecam usor, adaugam faina, amestecam usor cu telul, iar la final uleiul. Punem compozitia de blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 150 grade pentru 25 minute. Lasam sa se raceasca, indepartam hartia de copt, apoi luam paharul in care urmeaza sa montam desertul drept sablon si decupam 2 cercuri. Restul de blat il vom folosii la straturile din interior…

Pentru crema: mixam frisca cu mierea si zaharul pana obtinem consitenta dorita. Adaugam iaurtul si mixam pana la incorporare.

Pentru asamblare: punem pe fundul paharului primul cerc decupat din blat. Insiropam usor cu putin suc proaspat de portocala. Peste blat punem o treime din capsunile taiate cubulete. Pe marginea paharului punem felii de capsune si piscoturi sau fursecuri(eu am folosit limbi de pisica) usor insiropate in sucul de portocala. Peste capsune punem crema, apoi bucati din resturile de blat, insiropam, cubulete de capsune, crema…alternam in straturi pana la marginea paharului, dar sa nu uitam sa imbracam perertii cu felii de capsune. La final, deasupra punem al doilea cerc decupat de blat, insiropam si adaugam cubulete de capsune. Decoram cu frunzulite de lamaita si ciocolata topita. Se da la frigider desertul pentru 1 ora. Se serveste cu mare pofta!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Trifle cu capsune 444511
retete culinare - Trifle cu capsune 444512
retete culinare - Trifle cu capsune 444513
retete culinare - Trifle cu capsune 444514
retete culinare - Trifle cu capsune 444515
retete culinare - Trifle cu capsune 444516
retete culinare - Trifle cu capsune 444517
retete culinare - Trifle cu capsune 444518
retete culinare - Trifle cu capsune 444519
retete culinare - Trifle cu capsune 444520
retete culinare - Trifle cu capsune 444521
retete culinare - Trifle cu capsune 444525
retete culinare - Trifle cu capsune 444529
retete culinare - Trifle cu capsune 444531

COMENTARII (22)

simona72 1

26.05.2016, 20:25

Multumesc dragelor!

Andra_Constantinescu 1

26.05.2016, 20:31

Ce-mi place cum arată!

Bunica 1

26.05.2016, 20:40

Frumoasă prezentare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!