Trigoane cu branza de vaci si stafide, prajite

de Bucataras Medi in Dulciuri, 22 Ian 2011 | 3009 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina alba
  • un cub de drojdie proaspata
  • o cana  cu bors
  • o ceasca cu ulei
  • sare

Pentru umplutura:

  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 75 g stafide
  • coaja de lamaie

Pentru prajit:

  • ulei

Pentru decor:

  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu branza de vaci si stafide, prajite:

Cernem faina intr-un lighean, facem apoi o adancitura in mijloc si punem  drojdia  dizolvata in jumatate din cantitatea de bors caldut. .Cand incepe sa creasca amestecam bine cu toata faina si adaugam restul de bors,uleiul si sarea.Framantam bine si apoi lasam aluatul la dospit circa 30 min. la loc cald.

In acest timp facem umplutura:punem intr-un vas branza de vaci , adaugam pe rand zaharul, ouale ,coaja de lamaie si stafidele si amestecam bine.

Aluatul se intinde pe masa tapetata cu faina si se taie in 3 pe lungime .Pe coltul aluatului se pune o lingura generoasa  de crema de branza si incepem impachetarea .Procedam la fel cu tot aluatul.Trigoanele obtinute le prajim la foc iute in ulei incins.Cand sunt gata facute le scoatem cu ajutorul unei palete si le punem pe un prosop absorbant.Presaram cu zahar vanilat.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Trigoane cu branza de vaci si stafide, prajite-0
Trigoane cu branza de vaci si stafide, prajite-1
Trigoane cu branza de vaci si stafide, prajite-2
Trigoane cu branza de vaci si stafide, prajite-3
Trigoane cu branza de vaci si stafide, prajite-4

COMENTARII (44)

Sylvia

Sylvia 1

27.01.2011, 15:22

Extraordinar arata

Adinacarla

Adinacarla 1

28.01.2011, 12:42

delicioase...ma inscriu si eu la o bucatica

DIANA B

DIANA B 1

26.04.2011, 14:20

LA MULTI ANI , Medi si PASTE FERICIT !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24