Trigoane cu ciuperci

de Criss in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2011 | 8798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   -1 pachet foi de placinta (eu folosesc Bella)
  • -500 g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -100 g cascaval 
  • -1 galbenus de ou pentru uns placintele
  • -150 g unt pentru uns foile de placinta
  • -putin ulei
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu ciuperci:

Ceapa tocata se caleste in ulei, se adauga ciupercile si se calesc pana se evapora apa lasata de ele, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga pasta de rosii.

2/3 parte din cascaval se adauga la ciuperci si se amesteca iar restul se pastreaza pentru a fi presarat deasupra trigoanelor. Foile de placinta se ung cu unt topit si se suprapun cate trei foi. Taiem in trei fasii egale, in coltul fiecarei fasii punem o lingura generoasa de umplutura, indoim coltul din stanga, apoi cel din dreapta si indoim in continuare pana ajungem la capatul fasiei, avand grija sa inchidem toate laturile triunghiului, pentru a nu se scurge umplutura. Triunghiurile astfel formate le punem in tava pe hartie de copt, ungem deasupra fiecare triunghi cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram cascaval ras.Coacem in cuptorul preincalzit aproximativ 25 minute. Dintr-un pachet de foi mi-au iesit 12 bucati super delicioase. :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Trigoane cu ciuperci 76949
retete culinare - Trigoane cu ciuperci 76950
retete culinare - Trigoane cu ciuperci 76951
retete culinare - Trigoane cu ciuperci 76952
retete culinare - Trigoane cu ciuperci 76953
retete culinare - Trigoane cu ciuperci 76954
retete culinare - Trigoane cu ciuperci 76955
retete culinare - Trigoane cu ciuperci 76956
retete culinare - Trigoane cu ciuperci 76957
retete culinare - Trigoane cu ciuperci 76959
retete culinare - Trigoane cu ciuperci 76960

COMENTARII (13)

Criss 1

11.01.2011, 17:26

Baietelul meu imi cerea in fiecare zi un asemenea produs de patiserie si daca tot am vazut ca ii place, am zis sa fac si eu.

mena29 1

11.01.2011, 20:32

Super!

Criss 1

12.01.2011, 10:04

Merci mena.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55