Trio Krem a la Krem

de Lavinia in Prajituri, 27 Ian 2013 | 6463 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 1 plic creme ole de capsuni
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 600 ml frisca lichida
  • 600 ml lapte

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trio Krem a la Krem:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana devine o spuma tare si lucioasa.Se adauga pe rand galbenusurile,uleiul,esenta si faina amesteca cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Se tapeteaza o tava mare(40/30 cm) cu folie/hartie de copt si se coace blatul timp de 20 de min (testul scobitorii)

Pentru crema se pune intr-un bol 200 ml frisca lichida,200 ml lapte si praful creme ole de capsuni si se mixeaza pana se intareste crema.

(daca aveti frisca lichida neindulcita puneti 1-2 linguri zahar pudra)

La fel se procedeaza si cu celalalte 2 creme.

Se pun cremele peste blat ,eu am pus un strat de crema de capsuni,unul de ciocolata si unul de vanilie.Se da prajitura la rece si intre timp se pregateste glazura.

Ciocolata se topeste pe baie de abur impreuna cu frisca lichida si se lasa la racit.Se intinde peste prajitura si se da din nou la rece pana se intareste glazura.

 

Pofta buna!

 

COMENTARII (24)

Lavinia 1

27.01.2013, 14:34

mamaieelena 1

27.01.2013, 14:45

buna rau

GJ203702390 1

13.11.2013, 22:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04