Triple Chocolate Cheescake

de Geanina87 in Torturi, 1 Ian 2014 | 1788 vizualizari

 

Reteta e preluata de la bucataras Poliana careia ii multumesc frumos. Eu am "ornat" diferit, nu am folosit Toffifee si caramelul meu e dulce ,nu sarat :)

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 350 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 2 linguri de lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Caramel:

  • 200 g zahar
  • 4 lg apa
  • 70 g unt
  • 70 g smantana grasa
  • 100 g arahide prajite nesarate

Primul strat de ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura de lapte

Crema de branza:

  • 300 g branza de vaci
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g smantana
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 4 g gelatina

Al doilea strat de ciocolata:

  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura ulei

Decor: Pasta de zahar facuta in casa

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triple Chocolate Cheescake:

Caramel: Intr-o cratita cu fund dublu punem zaharul si apa si lasam la foc mediu sa se caramelizeze, amestecand cu o lingura din lemn.Cand incepe sa fiarba nu mai amestecam si dam focul mai mare.Cand isi schimba culoarea (auriu), luam de pe foc,adaugam smantana amestecand rapid si untul (la temperatura camerei) taiat cubulete.La final punem si alunele si lasam caramelul la racorit.

Crusta: Biscuitii ii sfarmam cu ajutorul robotului, ii punem intr-un bol mai mare, adaugam cacaoa,zaharul,scortisoara,laptele si untul topit si omogenizam.Tapetam o tava cu fund detasabil cu hartie de copt. Eu m-am ajutat de inelul de tort din Camara ;) Presam biscuitii in tava, dar si pe peretii acesteia cu ajutorul unui pahar.Dam la congelator 10 minute pentru o racire mai rapida,apoi turnam caramelul racorit, dupa care dam iar la rece. Pregatim primul strat de ciocolata: rupem ciocolata bucatele si o topim pe baie de aburi impreuna cu uleiul si laptele.Lasam sa se racoreasca si cand caramelul e intarit turnam ciocolata deasupra si dam la rece.

Crema de branza:Gelatina o punem lin 3 linguri de apa si o lasam vreo 10 minute.Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca.Cand inca mai este calda punem si gelatina si amestecam sa se dizolve granulele. Intr-un bol mai mare omogenizam branza si smantana cu ajutorul unui blender,dupa care ne folosim de un mixer la viteza mica.Punem ciocolata si mixam in continuare, apoi incorporam cu grija frisca batuta. Crema de branza o turnam peste primul strat de ciocolata si dam la congelator pentru 10 minute, timp in care pregatim al doilea strat de ciocolata care se prepara la fel ca primul strat.Se lasa la racorit putin,apoi se toarna peste crema de branza intarita. Se lasa la frigider 2-3 ore. Se orneaza dupa bunul plac si se serveste cu mare pofta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Triple Chocolate Cheescake 287715
retete culinare - Triple Chocolate Cheescake 287716
retete culinare - Triple Chocolate Cheescake 287717
retete culinare - Triple Chocolate Cheescake 287718
retete culinare - Triple Chocolate Cheescake 287719
retete culinare - Triple Chocolate Cheescake 287721
retete culinare - Triple Chocolate Cheescake 287723
retete culinare - Triple Chocolate Cheescake 287724
retete culinare - Triple Chocolate Cheescake 287726
retete culinare - Triple Chocolate Cheescake 287728

COMENTARII (40)

Geanina87 1

02.01.2014, 18:04

Simona La multi ani si voua!

Geanina87 1

02.01.2014, 18:05

ryta

Geanina87 1

02.01.2014, 18:05

La multi ani tie si familiei tale,Laura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55