Triumf de capsuni

de alba_zori in Torturi, 1 Dec 2012 | 2718 vizualizari

 

Dupa ceva pauza de dulciuri am facut si eu un tort,cu ocazia zilei de nastere a prietenului meu,si cu ocazia ca n-am mai mancat capsuni de luni de zile si pentru ca imi era tare pofta vazand si poze cu torturi cu capsuni, m-am hotarat.
Cand am vazut la magazin caseta asta cu capsuni mari si frumoase n-am putut rezista sa n-o cumpar.Am si o perioada c-am grea pentru bunica iubitului meu care e la spital,in fine mai cu tristete,mai cu probleme,dar tot trebuie sa mancam ceva.Deci sper sa postez reteta cu bine de pe telefon acum.De deschis calculatorul nici in gand nu pot ca sunt mereu la spital si acasa dorm si fac de mancare,deci nici nu pot sa recuperez toate retetele voastre acum,sper in curand.

 

INGREDIENTE

Pandispan:

  • 5 oua
  • 220 gr zahar
  • vanilie,lamaie
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr faina
  • 50 gr amidon
  • un plic praf de copt
  • 200 ml limoncello

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 220 gr zahar
  • vanilie
  • 200 gr amidon
  • 2 linguri frisca batuta
  • 3 linguri limoncello
  • baie de limoncello,apa si zahar.

decor:

  • capsuni
  • gelatina
  • frisca

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triumf de capsuni:

Foarte simplu si bun

Pandispan:am batut spuma galbenusurile cu 100 zahar si vanilia si amestecat cu uleiul.Am batut albusurile cu sare si 120 zahar.Am amestecat compozitiile de jos in sus,apoi faina,amidonul,praful de copt prin sita,limoncello.

Cuptorul l-am  preincalzit 180 grade. Am copt blatul 40 minute

Crema

1 l lapte incalzit.Am batut galbenusurile cu zahar,vanilie,amidonul si am diluat cu laptele,apoi am adaugat in laptele de pe foc .

Am amestecat mereu pana s-a ingrosat,si am mai amestecat si dupa,.Am lasat la racit,apoi amestecat cu frisca batuta si limoncello.

Asamblare:

-O felie pandispan/crema/capsuni.

-Gelatina/frisca/capsuni in lateral

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Triumf de capsuni 191427
retete culinare - Triumf de capsuni 191428
retete culinare - Triumf de capsuni 191431
retete culinare - Triumf de capsuni 191432
retete culinare - Triumf de capsuni 191433
retete culinare - Triumf de capsuni 191437
retete culinare - Triumf de capsuni 191439
retete culinare - Triumf de capsuni 191440
retete culinare - Triumf de capsuni 191441
retete culinare - Triumf de capsuni 191442
retete culinare - Triumf de capsuni 191443
retete culinare - Triumf de capsuni 191444
retete culinare - Triumf de capsuni 191445
retete culinare - Triumf de capsuni 191446
retete culinare - Triumf de capsuni 191447
retete culinare - Triumf de capsuni 191448
retete culinare - Triumf de capsuni 191449
retete culinare - Triumf de capsuni 191450
retete culinare - Triumf de capsuni 191451

COMENTARII (28)

alba_zori 1

02.12.2012, 21:39

multumesc foarte mult pentru aprecieri si ca ma incurajati,acum iar sunt la spital de paza,toata saptamana am facut noptile si inca nu se stie cat dureaza,deci,ziua dorm si noaptea treaza.va pup pe toate cu drag

Rux 1

02.12.2012, 21:41

Un vis frumos! E o reteta deosebita! Sanatate multa si recuperare grabnica!

alba_zori 1

02.12.2012, 21:55

multumesc draga Ruxy,te pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21