Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2010 | 1868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 ml apa
  • 100 gr faina de malai
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 200 gr praz, feliat
  • 1 bulb de fenicul, feliat
  • 200 gr rosii cherry
  • sare de mare cu ierburi aromate
  • Grana Padano ras, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte:

Pune apa la fiert cu 1 lingurita de sare.Dupa ce a dat in clocot, adauga faina de malai in ploaie, amestecand continuu cu telul.Dupa ce mamaliga a dat intr-un clocot, las-o sa fiarba 15 minute la foc mic apoi toarna-o intr-un vas rotund, putin inalt si uns cu 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie.Lasa mamaliga sa se raceasca complet.
Intre timp, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent, pune legumele.Amesteca 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie cu 1 lingurita miere, 2 linguri zeama de lamaie si sare de mare cu ierburi aromate, dupa gust.Stropeste legumele cu acest amestec apoi da-le la copt 15-20 minute pana cand s-au inmuiat.
Dupa ce mamaliga s-a racit si s-a intarit, rastoarn-o din vas si tai-o in 8 triunghiuri.Incinge o tigaie tip gratar, adauga triunghiurile de mamaliga si prajeste-le pe ambele parti pana cand se rumenste.
Serveste triunghiurile de mamaliga cu legumele coapte, toate presarate cu Grana Padano ras.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte 25345
retete culinare - Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte 25346
retete culinare - Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte 25347
retete culinare - Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte 25348
retete culinare - Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte 25349

COMENTARII (1)

Sylvia 1

08.04.2010, 21:40

Nota maxima de la mine !!!Imi place sa vad mamaliga tratata " cu still" se pot face multe mancaruri aratoase cu ea, italienii sunt mari maestri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18