Trofie cu sos

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 27 Noi 2015 | 1435 vizualizari

 

  Daca vedeti pe undeva pastele acestea manufacturate manual sa nu le ocoliti, sunt grozav de bune. Se intampla sa incep una si sa termin alta. Curatisem ceapa pentru un ghiveci si.... am zarit punga cu paste in frigider. Din acest moment prepararea a urmat alt curs. Mi-a placut mult ce aiesit. Voi mai repeta ... probabil. Dar nu garantez ca va fi cu totul  la fel :D

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe mici
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta Kapia
  • 1 lingura crema balsamica de smochine
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1/2 lingurita pasta ardei iuti
  • 1 borcanel rosii cherry cu busuioc si usturoi
  • 1 varf cutit scortisoara pudra
  • 250 g trofie [paste rasucite din grau dur]
  • codite de ceapa verde
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trofie cu sos:

  1. Se curata ceapa, se spala si se feliaza pestisori .
  2. Se caleste usor in ulei intr-un wok incapator.  Cand incepe sa devina sticloasa se aduga sare, pasta de kapia, pasta de ardei iute, crema balsamica de smochine si busuiocul uscat.
  3. Se ,, stinge '' cu o cana de apa, lasandu-se sa dea un clocot de 10 minute.
  4. Se mai pune inca o cana de apa si se fierb pastele direct in sos [respectand timpul de fierbere].
  5. Adaugati rosiile din borcan si coditele de ceapa verde tocate.
  6. Gustati  si adugati sare daca mai este nevoie.
  7. Asezonati cu putin praf de scortisoara, amestecati si serviti trofi cu sos cat este cald.
 

TIPS-URI

1

Pastele preparate manual din grau dur se pot fierbe direct in sos. Nu sunt fainoase si nu ingroasa sosul .

2

Data viitoare am sa toc ceapa marunt .

3

Era bun busuioc proaspat dar am uitat ca aveam si verde congelat.

RETETA IN IMAGINI

Trofie cu sos-0
Trofie cu sos-1
Trofie cu sos-2
Trofie cu sos-3
Trofie cu sos-4
Trofie cu sos-5
Trofie cu sos-6
Trofie cu sos-7
Trofie cu sos-8
Trofie cu sos-9
Trofie cu sos-10
Trofie cu sos-11
Trofie cu sos-12
Trofie cu sos-13
Trofie cu sos-14

COMENTARII (13)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

27.11.2015, 19:13

bunnnnnnnnnnnnnnnnnnn

miki_a

miki_a 1

28.11.2015, 01:15

Le-ai combinat si gatit exact cum imi place!

Gicuta69

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!