Ștrudel cu brânză

de elucubratiiculinare in Prajituri, 20 Noi 2012 | 2667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj,
  • 350 g brânză de vaci,
  • 1 ou,
  • 100 g zahăr,
  • 50 g stafide,
  • 1 ou pentru uns.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu brânză:

Aluatul se lasă la decongelat peste noapte în frigider.

Într-un castron amestecăm brânza cu zahărul, stafidele și oul bătut separat într-un castronel.

Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament punem aluatul. Compoziția de brânză o punem în mijloc, pe o treime din aluat, lăsând un pic din margini neacoperite cu brânză. Aducem lateralele (aprox. 5 cm) peste brânză, apoi o treime din lungime pe care o ungem cu puțin ou și o acoperim cu cealaltă treime de aluat. Întoarcem ușor ștrudelul în așa fel încât să avem cele două treimi de aluat în partea de jos. Cu un cuțit facem mici crestături în aluat.    

Se unge cu ou bătut (eu am avut ou eco de la bunica - de asta e așa galben)   Se dă în cuptorul preîncălzit la 220 grade C pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.   El va arăta foarte frumos când se va scoate din cuptor, după care se va mai desumfla :(  Se poate servi atât cald, cât și rece, pudrat sau nu cu zahăr vanilat.  

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Ștrudel cu brânză-0
Ștrudel cu brânză-1
Ștrudel cu brânză-2
Ștrudel cu brânză-3
Ștrudel cu brânză-4

COMENTARII (16)

andreea_angelo

andreea_angelo 1

20.11.2012, 22:15

vreu si eu,mai ai??tare buna eee

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

21.11.2012, 14:25

andreea "s-a papat ca paine calda"

cristi1980

cristi1980 1

18.11.2013, 14:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!