Trufe

de Tuxedo in Prajituri, 20 Apr 2013 | 8282 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca am o mare pasiune pentru tot ce inseamna ciocolata iar trufele sunt printre preferatele mele! Asa ca am hotarat sa fac macar o data aceste minunatii de bomboane care sunt foarte usor de facut si excelente la orice ocazie!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente ganache: (pentru cca 30 de trufe)
  • 250 ml frisca lichida
  • 270 gr ciocolata amaruie (minim 55% cacao)
  • Optional
  • rom/brandy
  • esenta portocale (1/2 lingurita)
  • esenta de menta (1/2 lingurita)
  • esenta de migdale (1/2 lingurita)
  • Pentru decorat:
  • cacao neindulcita (100 gr)
  • alune macinate (sau intregi pentru miez) - aprox. 200 gr
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe:

Taiem ciocolata amaruie in bucatele mai mici si o punem intr-un bol.

Punem frisca lichida intr-o craticioara pe foc  si lasam sa se infierbante. Atentie: nu trebuie sa fiarba deloc! trebuie sa fie fierbinte, cand incepe sa faca mici bule de aer pe marginea craticioarei, o luam de pe foc si o turnam peste ciocolata taiata in bucatele.

O lasam sa se odihneasca 1 minut apoi, cu ajutorul unei linguri de lemn sau o spatula, mestecam pana cand ciocolata este total incorporata in frisca si crema devine lucioasa.

Adaugam in aceata compozitie 2 linguri de rom (alcool) sau brandy. Daca nu avem asa ceva in casa, nu-i nici o problema, ideea este ca romul ii va da o aroma deosebit de fina.

Impartim crema in doua sau trei, daca vrem sa facem trufe cu arome diferite, daca nu, le facem simple.(daca impartim compozitia, adaugam in fiecare crema aroma dorita)

Eu am facut de doua feluri, simple si cu alune.

Asadar, lasam crema la racit cel putin 2 ore in frigider sau o dam pe balcon daca este frig afara, la mine erau -2 ºC asa ca s-a racit relativ repede. Crema trebuie sa fie tare ca sa putem manevra trufele.

Cand s-a racit in totalitate, cu ajutorul unui cleste de inghetata (sau linguita cum am facut eu..), formam mici gramajoare pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt sau aluminiu. Daca aveti cleste de inghetata ar fi ideal, nu trebuie sa le mai roluiti asa mult in maini!

Ne inmuiem mainile in apa rece pentru un minut si luam fiecare gramajoara de crema pe care o rulam in maini repejor (ciocolata se topeste foarte repede) pana cand formam niste bile. Pentru trufele umplute, am folosit alune, am bagat cate o aluna inauntru apoi le-am rulat in maini.

Eu am folosit niste manusi de unica folosinta ca sa nu ma mazgalesc de ciocolata pana la urechi , si din cand in cand mi-am mai inmuiat mainile in apa rece dupa care m-am sters cu un servet de hartie.

Trufele astfel formate le tavalim prin cacao sau alune macinate si le asezam in hartiute de bomboane, apoi le bagam la frigider.

Sunt extraordinar de bune, se topesc in gura!

Pofta buna la bomboane!

TIPS-URI

1

Este bine sa aveti manusi de unica folosinta ca sa roluiti bomboanele

2

Sa va inmuiati mainile in apa rece ca sa aveti mainile reci

3

Este bine sa lucrati cu un cleste de inghetata care are cupa rotunda

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Mihaela11_jo 1

21.04.2013, 15:25

Foarte fine

palpabil 1

21.04.2013, 20:15

un desert fin... frumos

Alinutza80 1

21.04.2013, 21:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trufe de ciocolata