Trufe de ciocolată neagră cu chilli

de CulinaryRainbow in Prajituri, 27 Mar 2015 | 1024 vizualizari

 

Ciocolata neagră a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri ca fiind un afrodiziac desăvârșit. Se spune că zeițele din toate timpurile se răsfățau cu ciocolată, și cu ajutorul ei își prindeau în mreje ”victimele”, aceasta făcându-le mult mai seducătoare.
Și mai aproape de timpurile noastre, era consumată doar de cei din înalta societate.
Azi, cu toții avem acces la ea și o savurăm destul de frecvent. Nu-i așa? :)
Ce spuneți de niște trufe extraordinare, dulci dar și picante?

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciocolată neagră
  • 50 ml smântână grasă
  • un cubuleț de unt
  • o linguriță cu fulgi de chilli
  • două linguri cu unt de arahide
  • pudră de roșcove ( se poate înlocui cu cacao )
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe de ciocolată neagră cu chilli:

Am încălzit smântâna și untul până când am văzut că începe să fiarbă. Am luat cratița de pe foc, am adăugat ciocolata, untul de arahide și fulgii de chilli, apoi le-am omogenizat bine. Am pus ciocolata la rece pentru a o putea modela mai apoi. În 20 de minute a fost perfectă pentru a crea trufele. Este bine să ne protejăm mâinile cu mânuși pentru a nu ne mânji prea tare. Eu am folosit unele chirurgicale. NOI, bineînțeles. Cred că-i defect profesional. :)) Am tăvălit trufele în pudra de roșcove și le-am dat iar la rece. Despre decor pot să vă spun că nu a fost cea mai ușoară experiență a mea. Poate și pentru faptul că a fost prima oară când l-am realizat. Dar am să vă explic un pic cum se face. Avem nevoie de hârtie de copt albă. Pe aceasta desenăm modelul dorit, însă este foarte important să creăm cât mai multe legături din ciocolată pentru a nu risca să rupem decorul. E o muncă migăloasă.

După cum se vede, am folosit cornete din hârtie de copt pentru decor și am umplut spațiile de la baza coșului cu ciocolată albă. Pentru asta am folosit rețeta de ganache. În continuare, hârtia decorată va fi înconjurată pe un suport ( poate fi o sticlă înfășurată la bază cu o altă foaie de copt ). Astfel, ciocolata va fi poziționată între foile de hârtie. Se pune decorul la rece pentru ca ciocolata să se fixeze. După aceea, îndepărtați ușor și cu grijă hârtia de la exterior, apoi sticla, iar la final vă ocupați de foaia cu care a fost tapetat suportul. Puteți să umpleți coșul cu frișcă și fructe ori cu creme, după preferință. Un delicios piure de castane ar putea fi o altă idee.

Vă doresc spor la treabă! :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Trufe de ciocolată neagră cu chilli 373230
retete culinare - Trufe de ciocolată neagră cu chilli 373231
retete culinare - Trufe de ciocolată neagră cu chilli 373232
retete culinare - Trufe de ciocolată neagră cu chilli 373234

COMENTARII (31)

CulinaryRainbow 1

28.03.2015, 11:05

Criss 1

28.03.2015, 18:39

Rocsi 1

28.03.2015, 20:30

Ce prezentare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S