Trunchi de copac

de lilik in Prajituri, 27 Dec 2010 | 3725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • pt crema ganache:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata lapte
  • 350 gr frisca lichida
  • esenta de rom
  • pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom
  • 100 gr migdale macinate
  • cateva migdale intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Prepararea blatului:

batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se umfla bine,apoi amestecam cu faina,vanilia si praful de copt.

punem in tava de la cuptor ,tapetata cu hartie de copt,compozitia obtinuta si o nivelam cu o lingura,apoi dam la cuptorul preancalzit la 200° timp de 8-10 min.

cand e gata punem biscuitul pe un prosop de bucatarie curat si il umezim cu siropul obtinut(punem 100 ml apa pe foc cu zaharul pana se formeaza un sirop,apoi dam deoparte si adaugam romul),apoi rulam si lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei:

punem frisca pe foc ,iar cand incepe s fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rasa,amestecam pana se topeste apoi lasam la racit.

cand s-a racit adaugam esenta de rom si batem cu mixerul.

Asamblare:

desfacem biscuitul si punem mai mult de jumatate din crema pe care o vom intinde uniform,iar deasupra presaram migdalele macinate,apoi rulam din nou.

din rulada obtinuta vom taia pe diagonala capetele(nu bucati foarte mari),pe care le vom lipi in parti.

deasupra vom pune crema ramasa si cate o migdala intreaga din loc in loc.

dam la frigider 2-3 ore apoi servim.

 

COMENTARII (27)

lilik

lilik 1

29.12.2010, 09:35

multumesc Ionix

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

12.01.2011, 12:09

arata bine

lilik

lilik 1

12.01.2011, 12:30

merci Ligia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24