Trunchi de copac

de marieta in Prajituri, 25 Oct 2011 | 7681 vizualizari

 

un dulce rapid

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 4 linguri apa minerala,
  • 2 linguri fructoza,
  • o jumatate praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 4 linguri faina.
  • pt crema
  • 400ml frisca lichida neindulcita,
  • 5 linguri fructoza,
  • o lingura cacao,
  • 2 linguri de alune sau nuci macinate,
  • 2 vanilii,
  • un intaritor de frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Blat: se separa ouale, se bat albusurile cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca bine cu celelalte ingrediente, apoi se amesteca usor cu albusurile. Se pune intr-o tava pe hartie de copt si se da la copt. Nu trebuie lasat sa se coaca prea tare sa nu se usuce. Cand e gata se rastoarna pe un prosop curat umed si se infasoara fara hartia de copt. Se lasa la racit asa.

Crema: se bate frisca cu fructoza, intaritorul de frisca si vanilia. Cand e rece blatul se desface, se pune jumatate de frisca, se presara o lingura de alune macinate si se ruleaza. Se taie in jumatate, iar una din jumatati inca o data. Se aranjeaza in forma de butuci.

In frisca ramasa se pune cacao si se omogenizeaza bine, apoi se imbraca rulada si se fac forme cu o furculita. Se presara alune macinate. Se da la rece pt o ora.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Trunchi de copac 130875
retete culinare - Trunchi de copac 130876
retete culinare - Trunchi de copac 130877
retete culinare - Trunchi de copac 130878
retete culinare - Trunchi de copac 130879
retete culinare - Trunchi de copac 130880
retete culinare - Trunchi de copac 130881
retete culinare - Trunchi de copac 130882
retete culinare - Trunchi de copac 130883
retete culinare - Trunchi de copac 130884

COMENTARII (17)

marieta 1

26.10.2011, 18:32

multumesc la toata lumea de aprecieri!!!va spun:nui complicat de loc,e cea mai usoara prajitura de facut!!!

mirela0911 1

26.10.2011, 20:12

ce delicioasa arata

anomisana 1

27.10.2011, 14:49

Arata tare interesant si cu siguranta este foarte gustoasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L