Trunchi de copac

de ianculubita in Prajituri, 6 Dec 2011 | 3069 vizualizari

 

Aceasta prajitura,va spun ca este un deliciu;este putin migaloasa,trebuie sa ai rabdare dar rezultatul este pe masura.
Reteta cu nr.200 va este servita de fiica mea;sper ca nu va suparati!

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 100g zahar
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • 100g unt moale
  • 50g faina
  • 50g amidon alimentar
  • putina sare si pesmet pentru forma
  • Glazura
  • 150g ciocolata menaj
  • 50g unt
  • rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul, adaugi zaharul vanilat razatura de la citrice, untul si amesteci totul pana devine o crema consistenta; Adaugi faina amestecata cu amidon, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si amesteci totul usor cu o lingura. Ungi cu unt o forma de tort mica, o tapetezi cu pesmet, pui 3-4 linguri de aluat pe fundul formei o intinzi uniform si coci 3-4 minute la foc mic pana ce capata o nuanta aurie; Scoti forma, pui deasupra alte 3-4 linguri de aluat, coci la fel si tot asa procedezi pana se termina aluatul;

Lasi sa se raceasca, scoti prajitura din forma si torni deasupra glazura facuta din topirea ciocolatei pe bain-marie si amestecata cu unt; pacat ca este mica la cat de gustoasa e!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa faceti mai multe poze, sa chemati ajutoare; eu sunt singura la facut, dar la mancat.....

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Trunchi de copac 136583
retete culinare - Trunchi de copac 136584

COMENTARII (25)

ianculubita 1

07.12.2011, 17:58

Multumesc dragele mele pentru urari
Miha te iert stiu ca esti prinsa in multe treburi pentru care te felicit

gaby_duceag 1

07.12.2011, 18:10

Bravo.
Imi place foarte mult tot ce faci

Bucataras Medi 1

13.12.2011, 13:07

eu dau peste tu dai dulce,ei ce zici Lub facem schimbul..............

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D