Trunchi de copac

de yammy in Prajituri, 15 Mai 2009 | 4874 vizualizari

 

O prajitura fina,in starturi...perfecta chiar si pentru mofturosi:)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 100 gr unt moale
  • 50 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 1 praf sare
  • pesmet pt forma
Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

-Se separa ouale.Galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si coaja de lamaie se bat intr-un castron pana la dizolvarea zaharului. Se adauga untul si se mai amesteca pana devine o crema consistenta
-Se incinge cuptorul la 150 garde. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se adauga in ploaie faina amestecata cu amidonul peste crema de galbenusuri.
-Albusurile cu sarea se bat spuma, se rastoarna peste aluat si se amesteca usor cu telu.
-Se pun 2-3 linguri de aluat pe fundul forme (forma de tort de 24 cm, a mea a fost de 28 si nu a iesit prea inalta) si se intind uniform cu o pensula lata. Se coace aluatul in cuptor 3-5 min, pana ce aluatul incepe sa capete o tenta ma inchisa. -Apoi se intinde un alt strat de alaut, peste primul Se procedeaza astfel pana se termina aluatul.
-Se topeste ciocolata, si se toarna peste prajitura racita

 

RETETA IN IMAGINI

Trunchi de copac-0
Trunchi de copac-1
Trunchi de copac-2
Trunchi de copac-3
Trunchi de copac-4

COMENTARII (4)

Bucataras Dragos

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 10:07

yammy

yammy 1

24.05.2009, 20:06

Dragos esti funny

Bucataras Dragos

Bucataras Dragos 1

25.05.2009, 19:57

Mananc
Salivez
Iar Mananc
Si ma apuc si eu de

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!