Trunchi de copac

de yammy in Prajituri, 15 Mai 2009 | 4749 vizualizari

 

O prajitura fina,in starturi...perfecta chiar si pentru mofturosi:)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 100 gr unt moale
  • 50 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 1 praf sare
  • pesmet pt forma
Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

-Se separa ouale.Galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si coaja de lamaie se bat intr-un castron pana la dizolvarea zaharului. Se adauga untul si se mai amesteca pana devine o crema consistenta
-Se incinge cuptorul la 150 garde. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se adauga in ploaie faina amestecata cu amidonul peste crema de galbenusuri.
-Albusurile cu sarea se bat spuma, se rastoarna peste aluat si se amesteca usor cu telu.
-Se pun 2-3 linguri de aluat pe fundul forme (forma de tort de 24 cm, a mea a fost de 28 si nu a iesit prea inalta) si se intind uniform cu o pensula lata. Se coace aluatul in cuptor 3-5 min, pana ce aluatul incepe sa capete o tenta ma inchisa. -Apoi se intinde un alt strat de alaut, peste primul Se procedeaza astfel pana se termina aluatul.
-Se topeste ciocolata, si se toarna peste prajitura racita

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Trunchi de copac 3236
retete culinare - Trunchi de copac 3237
retete culinare - Trunchi de copac 3238
retete culinare - Trunchi de copac 3239
retete culinare - Trunchi de copac 3306

COMENTARII (4)

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 10:07

yammy 1

24.05.2009, 20:06

Dragos esti funny

Bucataras Dragos 1

25.05.2009, 19:57

Mananc
Salivez
Iar Mananc
Si ma apuc si eu de

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54