Tulumba tatlisi

de ionela2682 in Dulciuri, 21 Mar 2012 | 11515 vizualizari

 

Un desert tatarasc din cate stiu eu cu un gust divin...

 

INGREDIENTE

  • 1 2/3 cana (400ml) apa
  • 45 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 cana faina
  • 3 oua
  • SIROP
  • 3 cani zahar
  • 2 cani apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tulumba tatlisi:

Se incepe cu prepararea siropului prin fierberea apei si zaharului pana capata consistenta si aspectul mierii de albine

-pe la 1/2 fierberii se adauga zeama de lamaie

-se lasa la racit

Aluatul:

-se incalzeste apa ,untul,sarea intr-o oala pe foc,cand incepe sa fiarba se da focul mai mic ,se adauga faina toata odata,se amesteca energic pana devine o compozitie omogena

-se ia de pe foc si se lasa la racorit

-dupa ce s-a racit se adauga ouale rand pe rand mixand bine dupa fiecare

-cu ajutorul unui pos formam bastonase de 5 pana la 10 cm  si se prajesc in baie de ulei

-se scot pe un servet pentru a absorbi o parte din ulei dupa care se scufunda in siropul rece

-se tin in sirop aproximativ 15-20 min

-se servesc reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tulumba tatlisi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:40

MIUTA 1

22.03.2012, 12:35

Cred ca sunt buni

nilgun 1

01.07.2013, 10:47

voi face si eu

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tulumbe