Tulumba tatlisi

de ionela2682 in Dulciuri, 21 Mar 2012 | 7876 vizualizari

 

Un desert tatarasc din cate stiu eu cu un gust divin...

 

INGREDIENTE

  • 1 2/3 cana (400ml) apa
  • 45 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 cana faina
  • 3 oua
  • SIROP
  • 3 cani zahar
  • 2 cani apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tulumba tatlisi:

Se incepe cu prepararea siropului prin fierberea apei si zaharului pana capata consistenta si aspectul mierii de albine

-pe la 1/2 fierberii se adauga zeama de lamaie

-se lasa la racit

Aluatul:

-se incalzeste apa ,untul,sarea intr-o oala pe foc,cand incepe sa fiarba se da focul mai mic ,se adauga faina toata odata,se amesteca energic pana devine o compozitie omogena

-se ia de pe foc si se lasa la racorit

-dupa ce s-a racit se adauga ouale rand pe rand mixand bine dupa fiecare

-cu ajutorul unui pos formam bastonase de 5 pana la 10 cm  si se prajesc in baie de ulei

-se scot pe un servet pentru a absorbi o parte din ulei dupa care se scufunda in siropul rece

-se tin in sirop aproximativ 15-20 min

-se servesc reci.

 

RETETA IN IMAGINI

Tulumba tatlisi-0
Tulumba tatlisi-1
Tulumba tatlisi-2
Tulumba tatlisi-3
Tulumba tatlisi-4

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:40

MIUTA 1

22.03.2012, 12:35

Cred ca sunt buni

nilgun 1

01.07.2013, 10:47

voi face si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04