Tulumbe

de Miha in Dulciuri, 20 Apr 2011 | 3770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • putina sare
  • 150 g faina
  • 3 oua mari
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apa
  • 400 g zahar
  • 1 esenta de rom (se poate inlocui cu coaja de lamaie, portocala...)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tulumbe:

Aluatul este ca si cel de eclere.

Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Dam cateva clocote, apoi punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se pune in posh cu dui in forma de stea mare si se spriteaza bastonase ce se prajesc in ulei bine incins.

Eu am facut jumatate prajite, jumatate am spritat aluatul pe hartie de copt si le-am bagat la cuptor la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 20 de minute. Categoric gustul difera, dar sunt la fel de bune, iar pentru cine nu agreeaza "prajelile" este varianta ideala.

Apa se pune la fiert cu zaharul. Se fierbe 5 minute, se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom.

In reteta ce- aveam, se puneau peste 600 g zahar, dar eu am considerat ca e prea mult pentru gustul nostru. Cred ca 350 g, ba chiar 300 ar fi fost suficient.

Bastonasele prajite sau coapte, depinde de varianta pentru care ati optat, se pun intr-o tava, se toarna siropul deasupra si se presara cu nuca prajita si macinata. Se da tava la frigider pentru 2 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Tulumbe-0
Tulumbe-1
Tulumbe-2
Tulumbe-3

COMENTARII (13)

Rux

Rux 1

20.04.2011, 20:46

Oare este vreun desert pe care sa nu-l faci sa straluceasca??????

elena1988

elena1988 1

21.04.2011, 09:36

adry88

adry88 1

31.05.2011, 16:30

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!