Tunel cu branza si visine

de Criss in Prajituri, 21 Sep 2014 | 2475 vizualizari

 

Aceasta minunata prajitura am vazut-o pe blogul prietenei mele Veronica iar ea la randul ei a luat reteta de pe blogul Savori urbane . Ce pot eu sa va spun este ca e extraordinar de buna, poate cea mai buna prajitura cu branza si va trece rapid in topul preferintelor noastre. Sigur ca se poate face si cu alte fructe, ce-mi vine acum in minte e un mix de fructe uscate (merisoare, stafide, caise de ex.) sau de ce nu, cu bucati de piersici.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -400 g faina
  • -1 ou
  • -200 g unt moale
  • -2 linguri cacao
  • -2 linguri smantana mai grasa
  • -100 g zahar pudra
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 varf lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • -600 g branza de vaci
  • -2 linguri smantana grasa
  • -4 oua
  • -200 g zahar
  • -coaja rasa de la o lime
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -4 linguri gris
  • -350 g visine (din congelator)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tunel cu branza si visine:

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, pana se formeaza un aluat compact dar destul de moale. Se imparte in 2 bucati (in functie de tavile folosite).. Fiecare bucata se intinde intr-o forma dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu faina, sau doar tapetata cu hartie de copt. Eu am ales varianta cu hartie de copt insa a trebuit sa intind aluatul pe hartie, pentru ca altfel mi-a fost imposibil sa-l iau si sa nu se rupa. Aluatul trebuie sa treaca de marginile tavii.

Peste aluat se pune jumatate din umplutura de branza, se aseaza visinele si se acopera cu aluatul de pe margine. (Din pacate n-am poze cu etapele pentru ca ieri cand am facut prajitura era intuneric deja si pozele ar fi iesit urate. Dar daca va uitati pe cele doua linkuri cu sursele retetelor, veti gasi si poze cu etapele.)

Pentru umplutura, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanulat si se spumeaza cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza de vaci, smantana, grisul, coaja de lime si in final albusurile batute spuma. Se amesteca usor pana se inglobeaza albusurile.

Se coace prajitura la foc mic in cuptorul preincalzit 35-40 minute maxim. Se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar si se feliaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tunel cu branza si visine 342716
retete culinare - Tunel cu branza si visine 342717
retete culinare - Tunel cu branza si visine 342718
retete culinare - Tunel cu branza si visine 342719
retete culinare - Tunel cu branza si visine 342721
retete culinare - Tunel cu branza si visine 342723
retete culinare - Tunel cu branza si visine 342724
retete culinare - Tunel cu branza si visine 342734

COMENTARII (18)

Criss 1

22.09.2014, 17:11

Retete cu Margareta Cismasiu 1

16.10.2014, 00:02

e si aspectuasa si gustoasa.super.

Criss 1

16.10.2014, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L