Turnulete

de nadina73 in Dulciuri, 31 Mar 2010 | 1593 vizualizari

 

sunt migaloase putin dar arata bine, zic eu!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani zahar tos
  • 1/2 lingurita mica sare
  • 1 cana samantana groasa
  • 675g jeleu alb(eu nu am avut am si ale mele au iesti roz)
  • 4 vanilii
  • 500g ciocolata alba
  • 500 g cicolata neagra
  • pt decor bombonele ,cacao sau zahr pudra
  • 180 g unt
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turnulete:

Se unge o tava cu ulei poi se pune hartie sau staniol


Se combina zaharul,sarea,untul,smantana si jeleuril si se pun pe foc pana se topeste jeleu si untu 4-5 minute dupa care inca 5 minute sa firba


Se imparte compozitia in 2 parti egale intr-una se pune ciocolata negara si 2 vanilii si in lata se pune cicoclata alba si 2 vanilii se lasa sa se topeasca bine


Dupa ce sa topit cicolata se toarna compozitia in tava unsa si cu staniol apoi se pune la rece 3-4 ore


Dupa ce sa inatrit bine se scoate din tava se scoate folia si se intorce cu partea lucioasa in sus apoi se taia in cerculele de 3 marimi diferite (sa nu fie mari ,fiindca nu arata bine)


se aseaza pe hartiute si se decoreaza cu cacao cele albe si cu zahar pudra cele maro


PS:resturile ce va raman dupa decupat se pot topi din nou si se procedeaza la fel

 

TIPS-URI

1

daca jeleu nu este alb atunci nici turnuletele cu ciocolata alba nu vor iesisi albe si culoarea jeleului pus

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turnulete 24298
retete culinare - Turnulete 24299
retete culinare - Turnulete 24300
retete culinare - Turnulete 24302
retete culinare - Turnulete 24311
retete culinare - Turnulete 24312
retete culinare - Turnulete 24313
retete culinare - Turnulete 24314
retete culinare - Turnulete 24315
retete culinare - Turnulete 24316

COMENTARII (9)

Rocsi 1

01.04.2010, 13:10

arat minunat

nadina73 1

02.04.2010, 00:12

multumesc tare mult

bita 1

06.04.2010, 00:48

nu sant cam dulci?de arata arata bine,dar nu stiu daca sotia ar face

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27