Turnulete

de nadina73 in Dulciuri, 31 Mar 2010 | 1630 vizualizari

 

sunt migaloase putin dar arata bine, zic eu!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani zahar tos
  • 1/2 lingurita mica sare
  • 1 cana samantana groasa
  • 675g jeleu alb(eu nu am avut am si ale mele au iesti roz)
  • 4 vanilii
  • 500g ciocolata alba
  • 500 g cicolata neagra
  • pt decor bombonele ,cacao sau zahr pudra
  • 180 g unt
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turnulete:

Se unge o tava cu ulei poi se pune hartie sau staniol

Se combina zaharul,sarea,untul,smantana si jeleuril si se pun pe foc pana se topeste jeleu si untu 4-5 minute  dupa care inca 5 minute sa firba

Se imparte compozitia in 2 parti egale intr-una se pune ciocolata negara si 2 vanilii si in lata se pune cicoclata alba si 2 vanilii se lasa sa se topeasca bine

Dupa ce sa topit cicolata se toarna compozitia in tava unsa si cu staniol apoi se pune la rece 3-4 ore

Dupa ce sa inatrit bine se scoate din tava se scoate folia si se intorce cu partea lucioasa in sus apoi se taia in cerculele de 3 marimi diferite (sa nu fie mari ,fiindca nu arata bine)

se aseaza pe hartiute si se decoreaza cu cacao cele albe si cu zahar pudra cele maro

PS:resturile ce va raman dupa decupat se pot topi din nou si se procedeaza la fel

 

TIPS-URI

1

daca jeleu nu este alb atunci nici turnuletele cu ciocolata alba nu vor iesisi albe si culoarea jeleului pus

RETETA IN IMAGINI

Turnulete-0
Turnulete-1
Turnulete-2
Turnulete-3
Turnulete-4
Turnulete-5
Turnulete-6
Turnulete-7
Turnulete-8
Turnulete-9

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

01.04.2010, 13:10

arat minunat

nadina73

nadina73 1

02.04.2010, 00:12

multumesc tare mult

bita

bita 1

06.04.2010, 00:48

nu sant cam dulci?de arata arata bine,dar nu stiu daca sotia ar face

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!