Turnulete din clatite pufoase, cu cacao, mascarpone si caramel

de laura_n in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 1058 vizualizari

 

Sper sa va placa ideea, de gust nu mai vorbesc. Sunt delicioase!

 

INGREDIENTE

  • pentru clatite pufoase
  • - 2 cani cu faina de grau
  • - 1 praf sare roz de Himalaya
  • - 3 linguri cu cacao neagra
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
  • - 2 cani cu lapte dulce, de vaca
  • - 1/4 cana ulei de floarea soarelui
  • pentru umplutura:
  • - 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 40 gr zahar pudra
  • - sos caramel
  • - miez nuca copt si taiat grosier
  • pentru sos caramel:
  • - 150 gr zahar brut
  • - 100 ml lapte
  • - 1 lgta amidon
  • pentru glazura neagra:
  • - 100 ml apa
  • - 3 linguri zahar brut
  • - 2 lg ulei de floarea soarelui
  • - 2 lg cacao neagra
  • - 50 gr ciocolata neagra
  • pentru glazura caramel:
  • - 80 gr zahar cu melasa
  • - 40 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turnulete din clatite pufoase, cu cacao, mascarpone si caramel:

Pregatim sosul caramel.

Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam tot laptele. Amestecam sa se dilueze. Intr-un castronel amestecam o lingurita de amidon cu 3 linguri de lapte. Omogenizam si adaugam peste sosul caramel. Amestecam pana capata consistenta. Dam deoparte la racit.

Glazura de caramel.

Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam untul si omogenizam. Dam deoparte.

Glazura de ciocolata

Intr-un vas, punem la fiert 100 ml apa. Adaugam zaharul, uleiul si cacaoa. Amestecam pana la omogenizare. Adaugam ciocolata si lasam pe foc pana scade sosul si capat consistenta. Dam deoparte.

Clatitele

Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul.

In alt castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam cacaoa, sarea. Amestecam cu o furculita ca sa se distribuie toate uniform.

Amestecam ambele compozitii, omogenizam.

Eu am folosit Panini Maker, am copt clatite lungi cat forma aparatului. Se pot coace clatite in tigaie obisnuita. Important e sa iasa pufoase.

Se scot pe un gratar, nu se suprapun ca sa nu se umezeasca.

Branza mascarpone se desface cu laptele, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Clatitele se taie in fasii, se ung cu crema de mascarpone, se toarna sos caramel, se presara nuci tocate grosier. Se ruleaza cu atentie pana se obtine un rulou gros. Se asaza in picioare, pe un platou.

Se glazureaza pe margine cu sos de ciocolata, in mijloc cu caramel si se presara miez de nuca.

Se dau la rece pana la servire.

Sunt de-a dreptul ....senzationale!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turnulete din clatite pufoase, cu cacao, mascarpone si caramel 415459
retete culinare - Turnulete din clatite pufoase, cu cacao, mascarpone si caramel 415460
retete culinare - Turnulete din clatite pufoase, cu cacao, mascarpone si caramel 415461
retete culinare - Turnulete din clatite pufoase, cu cacao, mascarpone si caramel 415462
retete culinare - Turnulete din clatite pufoase, cu cacao, mascarpone si caramel 415463
retete culinare - Turnulete din clatite pufoase, cu cacao, mascarpone si caramel 415464
retete culinare - Turnulete din clatite pufoase, cu cacao, mascarpone si caramel 415465

COMENTARII (26)

Bya Ralu 1

08.12.2015, 16:24

huooooooooooo cum arata ciocolatoasa asta

Criss 1

09.12.2015, 18:54

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 15:08

waiiii cum arataaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59