Turta cu carne si ciuperci

de lili2010 in Pui, 3 Apr 2011 | 1779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de pui
  • 250 g ciuperci
  • 2 cepe(eu am folosit praz...sa-i dau culoare )
  • un catel de usturoi
  • ardei gras(rosu si galben-tot pentru culoare)
  • 2 oua+un galbenus de ou
  • 2 foi de aluat de foietaj
  • 200 ml smantana lichida
  • 60 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • masline(optional)
  • sare,piper
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta cu carne si ciuperci:

 
Taiati pieptul de pui in bucati mici.Curatati ciupercile si tocati-le felii.Curatati si tocati julien ceapa,usturoiul marunt.

Incalziti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie/wok si caliti ceapa,usturoiul si ciupercile timp de 10 minute.Adaugati si restul de unt si adaugati pieptul de pui.Lasati pe foc inca 5 minute,asezonati cu sare si piper.

Incalziti cuptorul.Amestecati ouale cu smantana,sare ,piper si patrunjelul tocat marunt.

Ungeti o forma de tarta cu unt(sau folositi hartie de copt) si asezati una din cele doua foi de aluat.Adaugati compozitia de legume cu carne,peste care ouale cu smantana.Acoperiti totul cu a doua foaie de aluat avand grija ca marginile sa se sudeze bine.

Bateti galbenusul ramas cu o lingura de apa si ungeti suprafata turtei.

Realizati in mijlocul turtei un orificiu in care veti pune un mic tub din folie de aluminiu...pentru ca vaporii produsi in timpul coacerii sa se degaje.

Coaceti in cuptor timp de 45 minute .

Pofta buna !

 

 

RETETA IN IMAGINI

Turta cu carne si ciuperci-0
Turta cu carne si ciuperci-1
Turta cu carne si ciuperci-2
Turta cu carne si ciuperci-3
Turta cu carne si ciuperci-4
Turta cu carne si ciuperci-5
Turta cu carne si ciuperci-6
Turta cu carne si ciuperci-7
Turta cu carne si ciuperci-8
Turta cu carne si ciuperci-9
Turta cu carne si ciuperci-10
Turta cu carne si ciuperci-11
Turta cu carne si ciuperci-12

COMENTARII (16)

Bunica

Bunica 1

04.04.2011, 17:16

Mmmmmm, bun, bun !

lili2010

lili2010 1

05.04.2011, 10:38

Va multumesc tuturor pentru apreciere

mamaieelena

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:35

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!