Turta dulce

de divainbucatarie in Dulciuri, 2 Dec 2010 | 6049 vizualizari

 

Mai sunt doar cateva zile pana vine Mos Nicolae. Noi il asteptam intotdeauna cu turta dulce si biscuiti...

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina,
  • 50 g unt,
  • 200 g zahar,
  • 1 ou,
  • 1 ceasca miere de albine,
  • 1 lingurita ghimbir proaspat dat prin razatoare,
  • 1/4 lingurita cuisoare,
  • 1/4 lingurita nucsoare,
  • 1/4 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 1/4 lingurita de sare,
  • Pentru decor:
  • 1 lingurita lamaie amestecata cu o ceasca de zahar pudra,
  • bombonele pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Pentru inceput amestecam intr-un bol ingredientele solide : faina, sare, ghimbir, nucsoare, cuisoare, bicarbonat, scortisoara.In alt vas frecam untul cu zaharul si mierea de albine. Adaugam apoi un ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Integram in aceasta compozitie ingredientele solide. Obtinem un aluat care trebuie sa fie putin moale. Il framantam 1 minut, il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru o ora.

Eu am intins aluatul cu mana in folie astfel incat sa il intind mai usor cand este rece.Dupa o ora intindem aluatul pe o plansa tapetata cu faina. Trebuie sa punem faina si pe sucitor, sau il invelim in folie de celofan, sa nu se lipeasca aluatul.

Foaia intinsa va avea o grosime de 5 mm. Decupam cu formele de biscuiti.Formele de turta dulce le punem intr-o tava in care am pus foaie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10 minute. Le scoatem din cuptor si le decoram cu un amestecul de zahar si lamaie, peste care putem pune bombonele, sau le lasam fara desene. Daca aveti creioane speciale puteti sa le desenati diverse modele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

kamy 1

02.12.2010, 19:23

5f

divainbucatarie 1

02.12.2010, 20:25

multumesc Kamy!

mamaieelena 1

02.12.2010, 21:50

un bradut vreau si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort festiv Orange-Chocolate