Turta dulce

de mamaieelena in Dulciuri, 14 Dec 2012 | 2304 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe ”Bucataras„ dar de la cine nu-mi amintesc dar daca recunoaste cineva reteta ii multumesc mult ca am facut-o si a iesit foarte buna.Am modificat ceva dar nu mult .

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 250ml apa
  • 300g zahar
  • 100g nuca macinata marunt
  • 100g ciocolata cu 40%cacao
  • 2 linguri lapte soia
  • 1 1/2 pachet praf de copt
  • 1 lingura scortisoara
  • coaja de la 2 portocale
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Faina cu mirodeniile se amesteca si cu praful de copt.Zaharul se caramelizeaza pana iese fum dar nu mult si se stinge cu apa dar atentie la maini cand mestecati ca sare zaharul.Se lasa sa se dizolve zaharul si se da la rece.Cand este usor cald se pune peste faina si se amesteca cu mixerul.Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt si compozitia din bol se toarna in tava si se niveleaza dandu-se apoi la cuptorul deja incins pentru 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde sau pe foc mic la aragaz se dizolva cu cele 2 linguri de lapte si se toarna pe deasupra la turta dulce.Eu am taiat inainte turta dulce si apoi am pus ciocolata.Peste ciocolata se pot pune diverse bombonici colorate,eu am pus viermisori de ciocolata si bomboane aurii si albe.

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

Turta dulce-0
Turta dulce-1

COMENTARII (50)

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:15

Îmi place mult!

jolygina 1

18.12.2012, 10:49

foarte buna

mihaelar63 1

22.12.2012, 01:13

,, Turta dulce , mult aduce '' parafrazare dupa vechiul proverb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41