Turta dulce

de T I M E A in Dulciuri, 21 Dec 2012 | 8260 vizualizari

 

Nu puteam intampina Craciunul fara turta dulce. Anul trecut a fost prima mea experienta cu turta dulce si am promis ca o sa fac in fiecare an chiar daca asta inseamna sa imi dedic aproape o zi intreaga. Sunt foarte incantata de padurea mea de braduti din turta dulce :)

 

INGREDIENTE

  • 100 gr miere
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura de lapte
  • 1 ou
  • un varf cutit sare
  • o lingurita si jumatate mix de condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir – toate macinate)
  • 400 gr faina
  • Pt ornat:
  • zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Mixam untul cu mierea si zaharul pudra. Adaugam sarea, bicarbonatul stins cu o lingura de lapte, mixul de condimente si oul batut. Omogenizam toate acestea apoi adaugam treptat faina.

Framantam pe masa de lucru pana incorporam toata faina.
Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de cateva ore sau chiar peste noapte.

Inainte de a intinde aluatul lasam sa revina la temperatura camerei.

Tapetam masa de lucru cu faina si presaram faina si deasupra aluatului care urmeaza a fi intins. Intindem cu grija pentru ca este lipicios.

Decupam formele dorite si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 8-10 minute.

Bradutii mari i-am decupat cu un cutit.

Dupa ce s-au racit trecem la ornat.
Amestecam cateva linguri de zahar pudra cu cateva picaturi de zeama de lamaie si amestecam bine. (repetam aceasta actiune de mai multe ori; nu facem o cantitate mare de glazura pentru ca se intareste). Glazura trebuie sa fie usor lichida numai buna de uns.

Dupa ce ungem formele cu glazura presaram pe ele bombonele colorate.

Turta dulce o pastram in cutie metalica. Sunt mai bune dupa cateva zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

T I M E A 1

22.12.2012, 11:30

Mihaela11 multumesc frumos , la fel va doresc Sarbatori Fericite si un An Nou cu multa sanatate!

Ubulika 1

23.12.2012, 22:40

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Năsturaşi de ciocolată